Įdomu tai, kad tai nebuvo paties E. Musko idėja – muziejų įkurti norėjo populiarios piešinių svetainės theoatmeal.com iliustratorius Matthew Inmanas, prieš keletą metų surinkęs lėšų, leidusių įsigyti pastatą, kuriame garsusis iš Serbijos kilęs mokslininkas atliko dalį savo eksperimentų.

M. Inmanas per „Indiegogo“ visuomeninio finansavimo svetainę sugebėjo surinkti 1,5 mln. dolerių pastato, kurį buvo ketinta nugriauti, išpirkimui, tačiau šių lėšų pakako tik pastato išsaugojimui. Norint jį paversti pilnaverčiu N. Teslos muziejumi reikėjo dar 8 mln. dolerių.

Antradienį M. Inmanas internete paviešino labai ilgą, bet neįtikėtinai linksmą dviejų dalių komiksą (nors gal tiksliau jį būtų pavadinti iliustruota automobilio apžvalga), pavadintą „stebuklinga kosminė mašina“. Pirmoji komikso dalis buvo dedikuota automobiliui – ją galima pavadinti nuostabia „Tesla Model S“ elektrinio superautomobilio reklama.

Antrosios dalies tikslas buvo paprašyti Elono Musko finansuoti N. Teslos muziejaus įrengimą. Ir panašu, kad dailininkas ištirpino genialaus verslininko bei inžinieriaus širdį:

E. Muskas sutiko padėti įrengi Teslos muziejų
Veikiausiai E. Muską įtikino M. Inmano argumentas – įmonės „Tesla Motors“ pavadinimas yra kildinamas iš N. Teslos vardo, o šis genialus mokslininkas buvo nesuvokiamai prastas verslininkas, paskutines savo dienas praleidęs visiškame skurde.

Tuo tarpu automobilių gamintojai „Tesla“ niekam nėra sumokėję nė cento už teisę naudotis vardu žmogaus, kuris išrado kintamos srovės indukcijos sistemą - „Tesla“ elektromobilių širdį – nes patentai, kuriuos N. Tesla registravo savo vardu, jau senų seniausiai liovėsi galioję.

„Jūs mums nieko neskolingas ir viskas, ką padarėte Nikolos Teslos vardu, buvo tik gera. Tačiau faktas lieka faktu: dabar milijardų verta bendrovė „Tesla Motors“ naudojasi Nikolos Teslos vardu ir naudojasi jo sukurtomis technologijomis. Mainais prašytume šiek tiek pagalbos“.

Kiek galima suprasti iš E. Musko atsakymo „Twitter“ žinute, šią pagalbą muziejaus kūrėjai gaus.

O M. Inmano sukurti komiksai tikriausiai bus pats įdomiausias dalykas, kurį sužinosite šiandien.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)