Bet jei nėra pirminių šaltinių, bendrą vaizdą galima susidaryti iš šalutinių. JAV telekomunikacijos bendrovė „Verizon“ įspėjo savo darbuotojus, kad rugsėjo 21-30 dienomis jie nesugalvotų eiti atostogų. Sumuojant šią informaciją su faktu, kad apie „iPhone 5“ pasirodymą rugsėjį kalbama jau turbūt pusę metų, taip pat – kad penktasis „iPhone“ (t.y. „iPhone 4S“... ach ta rinkodara...) pasirodė taip pat penktadienį, o oficialiai anonsuotas buvo prieš dešimt dienų iki pasirodymo lentynose, išvados peršasi pačios.

Iš įvairių nutekėjusių duomenų galima daryti išvadas ir apie tai, koks bus naujasis „Apple“ gaminys. Įrenginys turėtų būti aukštesnis, su 4 colių ekranu, palaikančiu 16:9 proporcijas, su didesne (reikia tikėtis, ir ilgiau veikiančia) baterija ir mažesne – 9 adatėlių (kai dabartinė yra 30-ies adatėlių) – jungtimi. Matyti ir ausinių jungtis, atsidūrusi kitoje vietoje.
Operacinė sistema, žinoma, iOS 6.

Dar vienas laukiamas „Apple“ gaminys - „iPad Mini“. Apie jį gandai sklinda jau keletą metų, bet turint omenyje, kad dabar kaip tik siaučia mažųjų planšečių populiarumo banga, o dar ir amžinieji konkurentai „Google“ visai neseniai ir labai sėkmingai pristatė „Nexus 7“, tikėtis „Apple“ atsakomojo smūgio – logiška.

Taip pat tikimasi ir naujos „iPod Nano“ grotuvo inkarnacijos.

Ką gi, belieka sulaukti rugsėjo 12-osios – būtent tą trečiadienį renginio metu bus atskleisti artimiausi „Apple“ planai. O prakąsto obuolio logotipo gerbėjai turi jau mažiau nei mėnesį prikimšti savo taupykles, laukiant žavaus naujo žaisliuko.