Laimė, egzistuoja nemažai būdų, kaip apsaugoti savo mobilųjį telefoną, rašo lifehack.org. Mes visi žinome vandens nepraleidžiančius įdėklus, bet ką daryti tiems, kurie nenori apsaugos priemonėms leisti daug pinigų? Galiausiai niekas nenori praleisti progos įamžinti savo vasaros akimirkų ir pasidalyti jais su savo draugais!

Užspaudžiamas plastikinis maišelis

Gera žinia ta, kad dauguma mūsų jau turi tokius maišelius. Nėra reikalo pirkti brangių įdėklų, jei į telefoną pažvelgsite tik kartais. Kitas jų privalumas tas, kad tokie maišeliai yra skaidrūs. Gulėdamas plastikiniame maišelyje, jūsų telefonas liks sausas ir bus apsaugotas nuo smėlio kruopelių bei apsauginio kremo pėdsakų.

Saugoti telefoną nuo kontaktų su skysčiais yra vienas iš daugelio būdų išsaugoti savo aparato vertę. Jei planuojate praverti maišelį, kad greitai padarytumėte nuotrauką ar parašytumėte žinutę, nusišluostykite prieš tai rankas. Tam geriausiai tiks švarus rankšluostis ar servetėlės. Jūsų tikslas yra išsaugoti telefoną švarų, tačiau to nepadarysite, jei jūsų maišelis bus nešvarus. Atminkite, kad smėlis gali patekti į vidų net ir pro sandarius įdėklus. Taigi atsargumo niekada nebus per daug.

Saugokite nuo saulės

Rankinį ventiliatorių patogu pasiimti į kelionę, be to, jis gali tapti puikiu pagalbininku, jei jūsų telefonas perkaito. Elektroniniai prietaisai sugeria tiek daug karščio, jog saulė paplūdimyje ar prie baseino jūsų telefonui gali sukelti didžiulę grėsmę. Saugokite savo telefoną nuo tiesioginių saulės spindulių ir laikykite jį arba užsegtoje rankinėje, arba po drabužiais.

Kai telefonas būna šešėlyje, jo temperatūra lieka reguliuojama. Jei aparatas tikrai perkaito, jo ekrane gali pasirodyti įspėjimas arba jis gali tiesiog išsijungti. Atvėsinkite telefoną rankiniu ventiliatoriumi ir tuomet padėkite jį į saugesnę vietą.

Kištukas nuo dulkių

Ar rinksitės stilingą aksesuarą, ar tiesiog funkcionalų daikčiuką, toks kaištis nuo dulkių gali būti labai naudingas, ypač paplūdimyje. Toks kištukas ausinėms skirtą lizdą apsaugos ne tik nuo dulkių ir purvo, bet ir nuo smėlio. Taigi drąsiai keliaukite į paplūdimį, žinodami, kad jūsų telefonui nekils užsikišimo pavojus. Šis pigus apsaugos būdas patikimai įsispraudžia į telefono ausinių lizdą ir neiškrenta bei nepasimeta.

Slapta vietelė

Šis saugumo būdas nepatenka po tuo pačiu telefono apsaugos skėčiu kaip kiti patarimai ir triukai, tačiau tai nereiškia, kad jis nėra svarbus. Jei ketinate eiti maudytis, geriausia paprašyti, kad jūsų telefoną pasaugotų kitas žmogus. Tačiau jei esate vienas ar to padaryti nėra galimybių, telefoną paslėpkite. Nepalikite telefono rankinės kišenėlėje – sugalvokite kažką originalesnio. Pavyzdžiui, galite paslėpti telefoną išplautame seno kremo nuo saulės butelyje ar tuščioje užkandžių dėžutėje. Tą patį padarykite ir su savo pinigine bei automobilio rakteliais.

Kartu su šiais patarimais ir triukais turite prisiminti ir tai, kad retkarčiais vertėtų padaryti pertrauką nuo savo telefono. Jei su telefonu nesiskiriate dėl saugumo, tegu vieną dieną telefoną į paplūdimį nešasi jūsų draugas ar šeimos narys, o kitą dieną – jūs. Be to, jei laiką leidžiate prie baseino, tai nereiškia, kad su jumis turi plūduriuoti ir jūsų telefonas. Palikite jį ant artimiausio stalelio ir mėgaukitės plaukiojimu!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)