Kaip elgiasi Lietuvoje veikiančių įmonių vadovai ir darbuotojai atostogų metu – tikrina savo elektroninį paštą, atsakinėja į skambučius, ar atostogauja išjungę ryšį? Savo atostogų įpročius jei atskleidė „Bitės“ žurnalui. Ne mažiau įdomu – kokiems telefonams pirmenybę teikia tie, kurie darbo įrankiams netaupo.

Valerijus Gigevičius

Valerijus Gigevičius
„UFF“ grožio salonų įkūrėjas ir savininkas
Darbe naudojasi „Samsung“ išmaniuoju telefonu
Per dieną sulaukia apie 100 skambučių ir el. laiškų

Paprastai telefoną visada pasiimu su savimi ir išjungiu tik „Facebook“, o el. paštu ir skambučiais būnu pasiekiamas. Tiesą sakant, per šias atostogas darysiu eksperimentą – išimsiu SIM kortelę ir tik retkarčiais prisijungsiu prie interneto.

Chrisas Robbinsas

Chrisas Robbinsas
„Bitė Lietuva“ generalinis direktorius
Darbui dažniausia naudoja „BlackBerry“ išmanųjį telefoną ir „iPad“ planšetinį kompiuterį
Kasdien sulaukia iki 150 el. laiškų, apie 10 skambučių ir 20 momentinių pranešimų

Prieš atostogas stengiuosi darbus paskirstyti taip, kad per jas nebūtų skubių laiškų ar skambučių. Aišku, jų metu kelias minutes per dieną skiriu el. laiškų skaitymui, susipažįstu su situacija „Bitėje“ ir galiu ramiai mėgautis savo atostogomis.

Ilja Laursas

Ilja Laursas
„GetJar“ įkūrėjas ir valdybos pirmininkas
Darbui naudojasi nešiojamu ir trimis planšetiniais kompiuteriais, „Samsung“ išmaniuoju telefonu
Kasdien sulaukia kelių šimtų el. laiškų, telefonu stengiasi kalbėti kuo mažiau

Seniai savo laiko nebeskirstau į laiką atostogoms ir darbui. Atradau ritmą, kuomet darbas ir poilsis organiškai susijungia ir vienas kitam netrukdo. Keliaudamas verslo reikalais prie kelionių tvarkaraščio prijungiu savaitgalį, per kurį susipažįstu su naujais miestais. Pastebėjau, kad toks darbo bei poilsio derinimas padidina ir mano našumą.

Algirdas Tranas

„Ogmios Grupės“ valdybos narys
Darbui naudoja nešiojamą ir planšetinį kompiuterius bei „BlackBerry“ išmanųjį telefoną
Per dieną sulaukia apie 30 užklausimų

Nesu iš tų žmonių, kurie per atostogas išjungtų telefoną ar patys visiškai atsijungtų nuo darbinės aplinkos. Atostogų metu man kiekvienos smulkmenos žinoti nereikia, bet norisi neatitrūkti nuo pagrindinių įmonės ir rinkos tendencijų. Kelionėse mane visada lydi mobilusis telefonas ir planšetinis kompiuteris, žinoma, jei tik leidžia ryšio galimybės.

Paulius Ambrazevičius

Paulius Ambrazevičius
„Humoro klubo“ vadybininkas ir komikas, vertėjas, protų mūšių vedėjas
Darbui naudoja „Asus“ nešiojamą kompiuterį ir išmanųjį telefoną „Sony“
Per dieną sulaukia apie 20 laiškų ir apie pusvalandį su klientais bendrauja telefonu

Važiuodamas ilsėtis stengiuosi pasiimti kuo mažiau įrangos, bet mano darbo specifika yra tokia, kad kartais ir per atostogas padirbu. Kai atostogaujant Egipte pabodo gulėti prie baseino, pasiėmiau kompiuterį ir per kelias valandas padariau darbą, kurį Vilniuje būčiau daręs dvi dienas. Tiesiog galėjau gerai susikaupti ir niekas manęs neblaškė.

Jurgita Videikaitė

El. parduotuvės „Stilago“ projekto vadovė Lietuvoje
Darbui naudoja „Lenovo“ nešiojamą kompiuterį ir „BlackBerry“ išmanųjį telefoną
Kasdien gauna iki 300 el. laiškų

Elektroninės parduotuvės klientams klausimų gali kilti visą parą, todėl darbo telefoną visada turiu su savimi. Tik savaitgaliais ir atostogų metu neatsiliepiu į skambučius iš nežinomų numerių. Kartu su kolegomis esame sutarę, jog savaitgaliais, švenčių ir atostogų metu skambiname vieni kitiems tik kritiniais atvejais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)