– Kaip apsaugoti savo telefoną, kad jis nesudužtų, jei jis krenta ant kieto paviršiaus? Ir ar iš viso įmanoma apsaugoti telefoną įvairiais dėkliukais, stikliukais ir plėvelėmis?

– Dėkliukai kažkiek apsaugo, bet nebūkime naivūs – nėra stebuklingo dėkliuko ir priemonių, kurios pilnai apsaugotų.

– O stikliukai ekranui saugoti? Ar jie suteikia apsaugą, jei telefonas krenta ant kieto paviršiaus?

– Taip, iki tam tikros ribos apsaugo, nes pirmiausia dūžta stikliukas, o po to jau pats telefono ekranas. Tad tam, kad sudužtų ekranas, pirma turi dužti apsauginis stikliukas.

– Kokie dažniausi telefonų pažeidimai, kai juos jums atveža klientai – dažniausiai dūžta tik ekranas, ar jau ir visas telefono korpusas?

– Kadangi nemažai dabartinių telefonų tiek priekis, tiek nugarinė pusė būna stikliniai, tai dužta ir ekranas, ir korpusas.

– Ar būna, kad klientai kreipiasi, jog štai telefonas ėmė ir sudužo jam nė nenukritus. Pavyzdžiui, išsitraukė iš kišenės ar rankinės, o telefono ekranas jau suskilęs? Jei taip, kodėl taip nutinka?

– Taip, būna, ir dažnai. Mes konstatuojame faktą, kad sudužo ir tiek. Vienas iš pavyzdžių, kai žmogus laiko telefoną kišenėje ir, pavyzdžiui, atsiremia tuo telefonu į kokį aštresnį kampą, pavyzdžiui, stalą. Tokiu būdu telefono ekranas ir suskyla.

– Kodėl krentantis telefonas ne visada sudūžta? Ar yra kžkokių „teisingų“ jo kritimo būdų?

– Jei telefonas krenta ne tiesiai stikliuku į žemę, galima sudužimo išvengti. Žinoma, viskas priklauso nuo to, kokia jėga krenta ir iš kokio aukščio krenta.

– Kaip jūs pats, būdamas inžinierius specialistas, saugote savo telefoną nuo sudužimo?

– Visų pirma stengiuosi, kad nenukristų. Tačiau stebuklingos apsaugos nėra – naudojame tuos pačius ekrano stikliukus ir telefonų dėkliukus.

Suskilęs telefonas

– O koks dėkliukas geresnis – plastikinis ar lankstesnis silikoninis? O gal koks nors žėrintis, dekoratyvus? Pagal kokius paramentrus reikia rinktis dėkliuką?

– Atvirai kalbant, visi jie panašiai vienodai apsaugo ir daugiausia tai – patogumo reikalas.

– Ar rekomenduojate drausti telefoną?

– Taip. Draudimą rekomenduojame, nes telefono remonto kaštai yra labai dideli ir tokiu būdu galima sutaupyti pinigų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)