Kaip rašoma pranešime spaudai, bendrovės mobiliojo ryšio klientų statistika rodo, kad liepą daugiausia lietuvių lankėsi Latvijoje, Vokietijoje ir Lenkijoje. Į populiariausių šalių penketuką patenka ir Norvegija, Švedija.

Palyginus su birželiu, Lietuvos gyventojų judėjimo po užsienį kryptys pasikeitė. Tuomet „Telia“ vartotojai daugiausia mobiliųjų duomenų išnaudojo Vokietijoje, Latvijoje ir Norvegijoje. Šias šalis lietuviai dažniausiai lankė ir pernai liepą.

„Lietuvių atostogos užsienyje šįmet apsiriboja kaimyninėmis šalimis. Turimais duomenimis, liepą populiariausia Lietuvos gyventojų kelionių kryptimi tapo kaimyninė Latvija, į TOP 3 pateko ir Lenkija. Praktika rodo, kad į Skandinavijos šalis ir Vokietiją mūsų klientai dažniau keliauja verslo tikslais – čia dirba, susitinka su parneriais“, – sako „Telia“ pardavimų ir klientų aptarnavimo vadovė Giedrė Kaminskaitė-Salters.

Iš viso bendrovės klientai liepą užsienyje išnaršė daugiau nei 111 TB mobiliųjų duomenų, kalbėjo maždaug 116 tūkst. valandų ir parašė beveik 2 mln. SMS žinučių.

Palyginus su birželiu, ketvirtadaliu didėjo užsienyje suvartotų mobiliųjų duomenų skaičius, šiek tiek augo ir pokalbių minučių, SMS žinučių kiekis. Vis dėlto bendras liepą sunaudotų duomenų kiekis tebėra mažesnis nei pernai tuo pačiu metu.

„Keliaudami skaičiuoti megabaitus ir minutes lietuviai jau atprato, todėl šį sumažėjimą neabejotinai lėmė pasaulinė pandemija, tarpvalstybinių sienų kirtimų ribojimai ir kitos keliautojams taikomos sąlygos. Nors liepą paprastai fiksuodavome naršymo užsienyje rekordus, išnaudotų duomenų skaičius skirdavosi kartais, šie metai – kitokie. Sušvelninus dalį ribojimų, į užsienį patraukė daugiau lietuvių, tačiau matome, kad daugiau žmonių nusprendė atostogauti Lietuvoje“, – pastebi G. Kaminskaitė-Salters.

Mažėjo ir į Lietuvą grįžusių emigrantų ar čia apsilankančių svečių iš užsienio suvartojami mobiliųjų duomenų srautai. Palyginus su pernai metų liepa, net 40 proc. sumažėjo iš Lietuvos išsiunčiamų SMS žinučių, ketvirtadaliu – pokalbių, 16 proc. – išsiųstų ir atsiųstų duomenų skaičius. Aptariamu metu Lietuvoje aktyviausi buvo užsienio operatorių klientai iš Didžiosios Britanijos, Norvegijos ir Latvijos.

Praėjusiais metais užsienio operatorių klientai iš viso vasarą bendrovės tinkle Lietuvoje išnaudojo net 567 terabaitus duomenų, prie bendrovės 4G tinklo jungėsi ir mobiliuoju internetu mūsų šalyje naudojosi abonentai iš daugiau kaip 100 pasaulio valstybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)