„Instagram“ atstovai tvirtina, kad problemos priežastis yra programinės įrangos klaida, o programa iš tikrųjų neturi prieigos prie išmaniojo telefono fotoaparato ar mikrofono, nebent vartotojas inicijuoja tokią veiklą. Tačiau vis dėlto ši klaida gali tapti bent jau pavojaus signalu vartotojams, atidžiai stebintiems savo privatumą.

Tai nėra pirmas toks „trūkumas“, aptinkamas „iPhone“ programėlėse nuo „iOS 14“ beta versijos išleidimo. Priminsite, kad naujoji „Apple“ operacinė sistema vartotojams praneša, kai programėlės aktyvuoja įrenginio fotoaparatą, mikrofoną ar duomenų mainų sritį. Išleidus „iOS 14“, buvo pastebėta, kad daugelis populiarių programėlių, pvz. „LinkedIn“, „Reddit“, „TikTok“ ir daugelis kitų, „nusidėjo“ neleistina prieiga prie mainų srities.

Taip pat prisiminkite, kad praėjusiais metais paaiškėjo, kad „Facebook“ programėlė gaudavo prieigą prie išmaniojo telefono kameros fone be vartotojo žinios. Nors tai nėra pirmoji tokia situacija dalyvaujant „Facebook“, bendrovė, pasak jos atstovų, nuolat stengiasi pagerinti savo paslaugų saugumą ir privatumą.