Trečiadienį paskelbtame pranešime DMA nurodė, kad JAV teisingumo departamentas vienerius metus vykdė tyrimą, kuriuo siekta "padidinti pasitikėjimą ir patogumo jausmą, susijusius su teisėtais elektroninio pašto pranešimais".

DMA teigimu, buvo suimta dešimtys asmenų.

Daugiau kaip šimtas suėmimų yra pirmieji veiksmai pagal įstatymą, kurį JAV Kongresas priėmė pernai gruodį. Įstatymas numato atsakomybę už apgaulingą elektroninio pašto veiklą.

Anot leidinio "New York Times", naujosios bylos taip pat yra iškeltos dėl su kredito kortelėmis susijusio sukčiavimo, tapatybės pasisavinimo, kompiuterinių nusikaltimų, virusų platinimo ir kitų nusižengimų, už kuriuos yra numatytos nemažos bausmės.

Tyrimą atliko bendra grupė, sudaryta iš federalinių teisėsaugos pareigūnų ir tyrėjų, dirbančių su interneto verslu susijusiuose sektoriuose. DMA nurodė finansavusi pastangas skatinti "teisėtą rinkodaros elektroniniu paštu naudojimą".

Tuo tarpu JAV generalinis prokuroras Johnas Ashcroftas (Džonas Eškroftas) trečiadienį paskelbė apie griežtas priemones prieš keitimosi rinkmenomis tinklus, kurie naudojami internete keistis autorių teisių saugomais filmais ir muzikos įrašais.

J.Ashcroftas spaudos konferencijoje sakė, kad per Federalinio tyrimų biuro operaciją "Skaitmeninė aklavietė" agentai Teksase, Niujorke ir Viskonsine surengė reidus penkiuose namuose ir vieno interneto paslaugų teikėjo patalpose, iš kurių paėmė kompiuterių programinę ir kitą įrangą.

Reidais siekta išardyti grupuotę, kurios daugiau kaip 250 tūkst. narių norėdami jais būti turėjo keistis tūkstančiais autorių teisių saugomų rinkmenų.

J.Ashcroftas sakė, kad byloje dar nepateikti jokie kaltinimai ir kad penki tinklai, su kuriais buvo susiję reidai, tebeveikia. Pasak generalinio prokuroro, penki tinklai - "Movieroom", "Project X/The Asylum", "Achenon's Alley", "Digital Underground" ir "Silent Echoes" - galėjo kasdien išsaugoti skaitmeninius duomenis, kurių kiekis prilygsta 60 tūkst. viso metražo filmų arba 10 mln. muzikos įrašų.

J.Ashcroftas citavo sektoriaus duomenis, kad autorių teisių pažeidimai JAV ekonomikai kasmet atsieina daugiau kaip 19 mlrd. JAV dolerių. Generalinis prokuroras akcentavo, jog šalies vyriausybė ryžtingai sieks šiuos nuostolius sumažinti.

"Šiandieniniai tiriamieji veiksmai yra aiški žinia interneto vagims, kurie savinasi kitų sunkų darbą, naujoves ir kūrybiškumą, - teigė J.Ashcroftas . - Kaip ir visi kiti vartotojai, už muzikos kūrinius, filmus, programinę įrangą ir žaidimus galite mokėti teisingą kainą arba netgi didesnę, jei esate sulaikomi vagiantys internete".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją