Praėjusią savaitę JAV valdžia, sureagavusį į vieną iš retų atvejų, kai birželį JAV Tarptautinės prekybos komisijoje buvo priimtas „Apple“ itin nepalankus sprendimas uždrausti „iPhone 4“, „iPhone 3 GS“, „iPad 3G“ ir „iPad 2 3G“ importą, ėmėsi jau senokai (nuo 1987 metų) nematytų veiksmų. Nuspręsta šios komisijos sprendimą vetuoti, mat sprendimui galiojant „būtų paveiktos konkurencinės sąlygos JAV ekonomikoje ir pakenkta JAV vartotojams“, rašo sky.com.

Tuo tarpu rugpjūčio 9 d. ta pati JAV Tarptautinės prekybos komisija mišriu sprendimu pareiškė, kad „Samsung“ pažeidė dviejų „Apple“ priklausančių patentų teises. Iš esmės tai reiškia, kad kai kuriems senesniems „Samsung“ produktams („Galaxy Tab 7“ planšetiniam kompiuteriui, „Continuum“ telefonui ir keletui kitų) kilo importo į JAV draudimo grėsmė. Korėjiečiai šio sprendimo vetavimo nesitiki.

Kaip rašo CNN, pažeisti „Apple“ patentai aprašo lietimui jautraus ekrano multitouch valdymo metodą, leidžiantį valdyti įrenginį jį liečiant keliais pirštais vienu metu, o kitas aprašo išorinio įrenginio atpažinimą jo kištuką įstačius į ausinių lizdą.

Tiesa, visai tikėtina, kad iki sprendimo įsigaliojimo „Samsung“ suspės parengti atnaujinimus, kurie suteiks galimybę sprendime išvardintiems įrenginiams „apeiti“ draudimą nekeičiant valdymo suvokimo, tačiau pakeičiant techninius sprendimus, pagal kuriuos atliekamos tam tikros funkcijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)