Praėjusią savaitę pirmą kartą pademonstruotas metalinis žmogus yra naujausias „Boston Dynamics“ kūrinys – ši bendrovė jau pagarsėjusi savo robotais, tokiais kaip „Petman“ arba „AlphaDog“ - abu jie pagaminti DARPA užsakymu. Tiesa, skirtingai, nei du pirmieji robotai, skirti karinėms ir verslo reikmėms, „Atlas“ dirbs keliems laimingiesiems civiliams, galėsiantiems savo kuriama programine įranga programuoti ir valdyti Terminatoriaus prototipinę versiją.

Prieigą prie roboto visuomenei atvėrė „Atlas“ paskirtis – varžytis DARPA Virtualios robotikos iššūkyje – visuomenei skirtame konkurse, kurio pagrindinis prizas yra 2 mln. JAV dolerių. Konkursas paskelbtas praėjusių metų spalį. Organizatoriai kvietė universitetų ir verslo įmonių mokslininkus bei inžinierius sukurti ir pagaminti geriausią įmanomą roboto-humanoido sistemą, skirtą nelaimių padariniams šalinti (panašiose situacijose, kaip Fukušimos elektrinės avarijoje po 2011 metų cunamio Japonijoje).

O penktadienį DARPA paskelbė, kad atrinko šešias amerikiečių komandas dalyvauti tolesniame konkurso etape. Į kitą etapą pateko NASA Reaktyvinių variklių laboratorijos kūrinys, Carnegie Mellon universiteto inžinierių robotas ir kiti. Konkurso finalas įvyks šių metų gruodį.

Visos šios komandos kūrė unikalius robotus. Tuo tarpu dar septynios inžinierių komandos naudosis „Atlas“ kaip baziniu moduliu, į kurį diegs savo programinę įrangą. Mokslininkai jau turėjo galimybę išbandyti savo programas su kompiuteriniu „Atlas“ modeliu, tačiau „nuo šiol septynios mokslininkų komandos galės pasitikrinti, ar jų ištobulinti algoritmai veikia tikrame robote, tikroje aplinkoje“, - sakė DARPA konkurso vadovas Gillas Pratas.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)