Į šį „ramybės drumstėjų“ sąrašą pateko ir vienas rusas – „ Mail.ru“ įkūrėjas Jurijus Milneris, patraukęs amerikiečių žurnalistų dėmesį ketinimais išleisti 100 mln. dolerių nežemiškos gyvybės paieškoms. Jis taip pat atstovauja Rusijai „Forbes“ turtingiausių informacinių technologijų srities verslininkų sąraše, rašo newsru.com.

„Būdamas 31 metų, M. Zuckerbergas pasižymi aukšto valstybės veikėjo įtaka, - „Vanity Fair“ spalio numeryje rašo žurnalo redaktorius Graydonas Carteris. – Be abejonės, jis yra pats jauniausias asmuo, kuris kada nors įsiveržė į įtakingiausių planetos žmonių reitingo viršų... Jis yra ne tik puikus verslininkas, bet ir gali tapti vienu stambiausių ateities korporacijų lyderių“.

„Vanity Fair“ rašo, kad M. Zuckerbergas turi grandiozinių planų apjungti absoliučiai visus planetos gyventojus virtualioje realybėje“.

G. Carteris pabrėžia: tas faktas, kad M. Zuckerbergas savo verslą iš mažo Harvardo universiteto bendrabučio kambarėlio sugebėjo paversti 240 mlrd. dolerių vertės įmone, yra „tik pirmas jo žingsnis į pasaulinį viešpatavimą socialinių tinklų srityje“.

Be M. Zuckerbergo, į pirmąjį įtakingiausių ramybės „drumstėjų“ dešimtuką pateko Travisas Kalanickas („Uber“), Jeffas Bezosas („Amazon“), Timas Cookas ir Jonathanas Ive`as („Apple“), Sergejus Brinas ir Larry Page`as („Google“ / „Alphabet“), Elonas Muskas („Tesla Motors“), Tedas Sarandosas ir Reedas Hastingsas („Netflix“), Brianas Chesky („Airbnb“), Sheryl Sandberg („Facebook“) ir Elizabeth Holmes („Theranos“).

J. Milneris „Vanity Fair“ sąraše užėmė 23 vietą. Žurnalas pažymi, kad investicijos į Kinijos įmones „Xaomi“ ir „Alibaba“ leido jam dvigubai padidinti savo kapitalą, nepaisant panikos Kinijos vertybinių popierių rinkoje.

„Vanity Fair“ savo „naujojo elito“ reitingą skelbia kiekvienais metais. Į jį patenka patys įtakingiausi verslininkai ir socialinės žiniasklaidos atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)