Diskrečioji grafika veikė kaip „Falcon Northwest“ sukurto žaidimų sistemos prototipo dalis ir buvo naudojama parodyti visas šiuolaikines virtualios realybės technologijų teikiamas galimybes.

„ATI Radeon R9 Fury X2“ pavyzdys visuomenei jau buvo parodytas anksčiau ir buvo žinomas kodiniu pavadinimu „Gemini“. Pirmieji veikiantys prototipai turėjo skysto aušinimo sistemos trūkumų, tačiau dabar dauguma problemų jau išspręsta.

Testavimo sistema „Falcon Northwest“ buvo surinkta šiek tiek storesniame nei 10 centimetrų korpuse, todėl jokia galinga oro aušinimo sistema čia netilptų. Prie jos buvo prijungtas vienas iš šiuo metu techniškai pažangiausių VR šalmų – „HTC Vive“.

Oculus Rift“ taip pat buvo pristatytas CES 2016 parodoje ir bus parduodamas nuo kovo 28 d už 599 $, tačiau HTC versija žada būti daug brangesnė. Pasak gandų, jo kaina gali siekti 1500 dolerių dėl įvairių papildomų funkcijų, suteikiančių gilesnį pasinėrimą į virtualiuosius pasaulius.

Kaip ir tikėtasi, „Radeon R9 Fury X2“ naudoja du grafikos branduolius „Fiji XT“, kurie kartu turi 8192 GCN 1.2 procesorius ir du 4 GB talpos HBM atminties blokus. DirectX 12 leis naudoti visą bendrą vaizdo atminties talpą, o tradiciniuose kelių GPU sprendimuose šių blokų turinys bus dubliuojamas, tačiau daugiau nei dvigubai padidės posistemės pralaidumas – nuo 512 iki 1024 GB/s.

„Radeon R9 Fury X2“ TDP, priešingai daugelio pesimistų lūkesčiams, nebus toks žvėriškas ir sieks 375 vatus. Kaip ir „Fury X“, naujiena bus aušinama naudojant specialiai jai sukurtą aušinimo skysčiu sistemą. „Radeon R9 Fury X2“ bus paskutinė „Fury“ šeimos vaizdo plokštė, po kurios AMD pradės naudoti naują grafikos architektūrą „Polaris“.