„Kaspersky Lab“ teigia mananti, kad šiuo išpuoliu siekta susekti bendrovės naujausias technologijas. Pasak bendrovės, programišių ataka buvo įvykdyta aukščiausiu lygiu, unikaliais, iki šiol nežinomais būdais.

Ta pati virusinė programa, kuria įsilaužta į „Kaspersky Lab“ bendrovės duomenis, buvo panaudota per ankstesnes programišių atakas prieš aukštus pareigūnus, įskaitant ir tarptautinių derybų dėl Irano branduolinės programos dalyvius.

Rusijos bendrovė pridūrė toliau atidžiai stebėsianti sistemas, nors mananti, kad įsilaužimą suspėta nustatyti pirminėje stadijoje.

Bendrovė, nors ir pripažįsta, kad programišiams pavyko prieiti prie tam tikrų jos duomenų, tikina, kad ši informacija „nėra susijusi su jos gaminamos produkcijos veikimu“.

„Šnipinėti kibernetinio saugumo bendroves yra labai pavojinga tendencija“, – sakė bendrovės vadovas Jevgenijus Kasperskis.

„Vienintelis būdas apsaugoti pasaulį yra steigti priežiūros institucijas ir saugumo bendroves, atvirai kovojančias su tokiais išpuoliais. Mes visada pranešame apie išpuolius, nesvarbu, kas būtų jų autorius“.

„Kaspersky Lab“ teigia nustačiusi spragų dar „ankstyvą pavasarį“ ir apibūdino jas kaip „vieną sudėtingiausių kampanijų, kokias teko liudyti“.

Kenkėjiška programa neįrašo jokios informacijos į diską, bet išlieka kompiuterių atmintyje, todėl ją labai sunku susekti.

Anot J. Kaspersksio, įsilaužėliai bandė pavogti informaciją apie jo įmonę ir jos klientus.

„Kaspersky“ tvirtina esanti „įsitikinusi“, kad jos klientai ir partneriai nenukentėjo ir yra saugūs.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)