Praėjusiais metais Europos Komisija buvo apkaltinusi "Intel" specialiai žemiau už savikainą pardavinėjant procesorius ir pirkėjams siūlant didžiules nuolaidas. Anot EK, taip "Intel" iš rinkos bandė visiškai išstumti bendrovę AMD.

AMD neleistinais veiksmais bendrovę "Intel" kaltino jau seniai ir ją į teismą buvo padavusi dar 2005-aisiais. "Intel" procesoriai naudojami daugiau kaip 80 proc. kompiuterių visame pasaulyje.

Jeigu šie kaltinimai būtų pareikšti, tai būtų dar vienas smūgis "Intel". Bendrovė praėjusį mėnesį pranešė, kad dėl jos veiksmų tyrimą vykdo JAV Federalinė prekybos komisija. Nemalonumų bendrovė turi ir kitur. Tyrimai dėl "Intel" naudojimosi dominuojančia padėtimi rinkoje vyksta Niujorko valstijoje, o Pietų Korėjoje ir Japonijoje bendrovė anksčiau buvo pripažinta pažeidusi teisingos konkurencijos taisykles.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją