Ko gero didžiausią dalyvių dėmesį patraukė prieš Šv. Kalėdas į rinką žadamas paleisti pirmasis lietuviškas mobilusis telefonas, ir ne tik dėl to, kad telefonas – lietuvių gaminys. Naujajame UAB „Teltonika” gaminyje yra vietos netgi dviems SIM kortelėms – vienu metu bus galima naudotis dviejų skirtingų mobiliojo ryšio operatorių paslaugomis.

Aplink „Omintel” stendą lankytojai šiemet būriavosi norėdami sužinoti daugiau apie pirmą kartą Lietuvoje masiškai diegiamą elektorininį parašą, jo galimybes ir saugumą.

Tuo tarpu UAB „Prezentacijų spektras“ atvykusių svečių dėmesį prikaustė dviem Lietuvoje dar neregėtais televizoriais. Tai - pats didžiausias pasaulyje, itin didelės raiškos plazminis ekranas „Panasonic 103 Plasma HDTV“ (jo skersmuo siekia daugiau nei 261 cm ) ir stereoskopinis televizorius "Philips 3D-WOW", kurį žiūrint matomas erdvinis vaizdas bei matomas ekrano gylis.

Su nauja elektronine sistema MAKIS (mokesčių apskaitos ir kontrolės informacinė sistema) supažindino Muitinės departamentas – tai sistema skirta tiksliai ir realiu laiku apskaičiuoti mokesčius ir deklaracijas muitinei.

Taip pat naują sistemą EDAS (elektroninė draudėjų aptarnavimo sistema) pristatė „Sodra", o Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija demonstravo sistemos KIPIS (krovinių ir prekių informacinė sistema), pagreitinančios krovinių judėjimą Klaipėdos uoste, galimybes.

Įvairiausių techninių naujovių pristatymo fone vyko elektronikos mėgėjų surengtos robotų kautynės. Po kautynių parodos lankytojai galėjo iš arčiau susipažinti ir pažaisti su robotais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją