„Pagrindinė USB technologijos naujovė 2010 metais buvo „SuperSpeed“ standarto išpopuliarėjimas. 2011 metai turėtų būti gerokai svarbesni šiai technologijai, ypač nešiojamuosiuose kompiuteriuose. Dėl to „In-Stat“ prognozuoja, kad 2011 metais bus pagaminta beveik 80 mln. su USB „SuperSpeed“ suderinamų įrenginių“, - tvirtina rinkos tyrimų analizės įstaiga „In-Stat“.

USB yra viena dažniausiai naudojamų technologijų pasaulyje – šio tipo jungčių esama įvairiausiuose įrenginiuose nuo stacionarių kompiuterių iki išmaniųjų telefonų. Didžiausias „SuperSpeed“ USB (taip oficialiai vadinamas USB 3.0 standartas) duomenų perdavimo greitis yra maždaug 10 kartų didesnis nei populiariausio dabartinio standarto USB 2.0 greitis.

Pasak „In-Stat“, vienas stipriausių USB 3.0 šalininkų yra procesorių gamintojai AMD. Neseniai šį įmonė paskelbė, kad naujuosiuose „Fusion A-series“ procesoriuose bus įmontuotas USB 3.0 palaikymas. Nuo 2011 metų antrojo ketvirčio šie procesoriai bus montuojami į daugiau nei 150 skirtingų nešiojamųjų ir stacionarių kompiuterių.

2012 metų pradžioje savo atsaką pateiks ir „Intel“ - jų „Ivy Bridge“ procesoriai taip pat palaikys USB 3.0 standartą. Tuo tarpu šiemet „Intel“ ir „Apple“ pradėjo skatinti alternatyvų didelės spartos duomenų perdavimo standartą „Thunderbolt“.

Pirmieji „SuperSpeed“ USB technologiją palaikantys mobilieji telefonai rinkoje pasirodys 2013 m. pabaigoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją