„HongMeng“ sistema, kuri kinų kalba reiškia „harmonija“, vieno „Huawei“ vadovų Richardo Yu teigimu, „atneš į pasaulį daugiau patogumo ir harmonijos“.

Ilgai laukta OS, manoma, bus būtina „Huawei“ išlikimui rinkoje, nes Vašingtonas jau įvedė draudimą JAV bendrovėms tiekti įrangą kinų milžinui, o tai reiškia, kad „Huawei“ gali netekti ir „Android“ OS.
Pasak R. Yu, „HongMeng“ bus saugi, „į ateitį orientuota OS“, kuri esą visiškai skirsis nuo „Android“ ir „iOS“ sistemų.

Naujoji OS šiemet bus įdiegta kai kuriuose išmaniuosiuose „Huawei“ įrenginiuose, o per trejus metus „HongMeng“ OS turinčių įrenginių asortimentas bus dar labiau išplėstas.

„Jei klausiate, kada mes ją įdiegsime į išmaniuosius telefonus, mes tai galime padaryti bet kada“, – sakė R. Yu, tvirtindamas, kad „Huawei“ visgi norėtų naudoti „Android“ OS, kurį esą yra suderinama su „HongMeng“.

„Tiesa, jei negalėsime naudoti „Android“, galime iškart pereiti prie „Harmonijos“, – tikino R. Yu.

„Huawei“ yra laikoma lyderiu naujos kartos 5G ryšio rinkoje. Bendrovė taip pat yra antra didžiausia išmaniųjų telefonų gamintoja pasaulyje, nusileidžianti tik korėjiečių „Samsung“.

Tebevykstant JAV ir Kinijos prekybos karui, dėl saugumo sumetimų JAV prezidentas Donaldas Trumpas „Huawei“ įtraukė į juodąjį sąrašą. Tai reiškia, kad JAV įmonės negalės tiekti technologijų „Huawei“, taip pat viešosioms Jungtinių Valstijų įstaigoms draudžiama sudaryti sandorius su kinų milžinu.

Ketvirtadienį tokius JAV veiksmus Pekinas pavadino „piktnaudžiavimu valstybės galia“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)