Ieškinys dėl JAV įstatymo, kuriuo federalinėms agentūroms draudžiama pirkti „Huawei“ produktus ir kurį bendrovė pavadino antikonstituciniu, buvo pareikštas kovo mėnesį.

Pasak „Huawei“, JAV Kongresas nepateikė įrodymų, kurie pagrįstų „Huawei“ produktams nustatytus apribojimus.

O antradienį „Huawei“ pateikė prašymą dėl bylos nagrinėjimo supaprastinta tvarka.

„JAV vyriausybė nepateikė jokių įrodymų, kad „Huawei“ kelia grėsmę saugumui. Nėra jokių ginklų, jokių dūmų. Tik spekuliacijos“, – pareiškė „Huawei“ teisės direktorius Song Liupingas.

Prašymas dėl bylos nagrinėjimo supaprastinta tvarka buvo pateiktas siekiant, kad teisėjas sprendimą priimtų nerengdamas visaverčio teismo proceso.

„Huawei“ prašyme pažymima, jog įstatymu nustatoma, kad bendrovė yra kalta, ir jai įvedami rimti apribojimai, nors teismas dar nėra priėmęs jokio sprendimo.

JAV administracija siekia „išstumti „Huawei“ iš Jungtinių Valstijų rinkos“, pabrėžė Kinijos bendrovė.

Šių metų pradžioje JAV vyriausybės agentūroms buvo uždrausta pirkti įrangą iš „Huawei“ – sparčiai besivystančios 5G technologijų lyderės.

O šį mėnesį D. Trumpas paskelbė nacionalinę nepaprastąją padėtį ir liepė įtraukti į „juodąjį“ sąrašą bendroves, kurios, kaip manoma, „kelia nepriimtiną riziką Jungtinių Valstijų nacionaliniam saugumui“.

Netrukus po to JAV prekybos departamentas uždraudė JAV bendrovėms parduoti ar perduoti JAV technologijas Kinijos telekomunikacijų įrangos milžinei „Huawei“. Tiesa, vėliau departamentas įvedė laikinąsias licencijas ir patikslino, jog draudimo įsigaliojimas atidedamas 90 dienų, kad būtų išvengta „didžiulių sutrikimų“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)