Pirmasis įspūdis apie telefoną – tikrai malonus. Nors ir akivaizdu, kad telefonas nėra kinų dizainerių originalumo įrodymas: tai yra tarpinis variantas tarp „Apple iPhone“ ir „Sony Xperia Z“ serijos telefonų. Stiklinė nugarėlė, metalinis rėmelis, apvalus ekrano atrakinimo mygtukas dešines briaunos viduryje – viskas jau kažkur matyta. Tik apatinė užapvalinta briauna kažkiek primena pernykštį „Ascend P6“ modelį ir yra unikalus „Huawei“ dizaino elementas.

Ar toks įrenginio dizainas yra trūkumas? Jokiu būdu ne. Jis, nepaisant gana kampuotų formų, visai smagiai guli delne – telefonas nėra „peraugęs“, kas yra būdinga kai kurių kitų gamintojų flagmanams, jo įstrižainė yra „tik“ 5 coliai, o storis – įspūdingi 6,6 mm. Na, o stiklinė nugarėlė lyg ir turėtų asocijuotis su prabanga bei blizgesiu. SIM kortelės ir atminties kortelės stalčiukai, kaip jau tampa įprasta, pasiekiami tik pasinaudojus specialiu įrankiu – adatėle tų stalčiukų atidarymui. Korpuso kokybė – stiklo apdorojimas, briaunų suderinimas ir kiti elementai – nuteikia tikrai maloniai.

Prabangos ir blizgesio negadina ir pagrindinės telefono technines charakteristikos: 4 branduolių, 1,8 GHz dažnio „Cortex-A9“ architektūros procesorius, 2 GB darbinės atminties, 16 GB nuolatinės atminties ir galimybė tą atmintį išplėsti iki 64 GB talpos „microSD“ kortele. Tiesa, procesoriaus dažnis netraukia iki 2,3 – 2,5 GHz, įprastų šiemetiniuose konkurentų flagmanuose, o ir procesoriaus gamintojai yra ne „standartiniai“ „Qualcomm“, bet patys „Huawei“. Rezultatas – apie 25 000 taškų „AnTuTu“ teste. Atrodytų mažokai – juk kokius skaičius jau pernai buvo galima pamatyti telefone, kainavusiame apie 1300 litų (pavyzdžiui, „LG Nexus 5“), o šiemetiniai lyderiai galynėjasi ties 36 000 – 38 000 našumo taškų riba.

Kita vertus, žvelgiant iš grynai praktinės pusės rezultatas tikrai nėra blogas – kai telefone nėra visokiausių fotoaparato gudrybių, galinčių apkrauti procesorių, nėra lengva atrasti programėlių, kurios iš aparato pareikalautų kažko daugiau. Na, bet akivaizdu, kad pačių „Huawei“ gaminami procesoriai našumu dar neprilygsta kitų gamintojų telefonuose dominuojantiems „Qualcomm“ gaminiams. Be to, nežinia, ar dėl procesoriaus riboto našumo, ar dėl „Huawei“ įdiegtų programinių ypatybių, kartais tenka susidurti su gana erzinančiais trūkumais – tai ekranas „pakimba“ ir nereaguoja į jokius prisilietimus, kol nebūna užrakinamas ir atrakinamas, tai išlenda programėlių trūkčiojimai ir stabtelėjimai. Kitaip tariant, viskas lyg ir veikia, bet ne visada džiugina.

Veikiausiai mažesnis (bet daugiau ar mažiau pakankamas) našumas gali būti sietinas su mažesniu energijos suvartojimu - „Ascend P7“ sėkmingai veikdavo nuo 2 iki 4 parų be 2500 mAh talpos akumuliatoriaus krovimo. Viena iš tokio malonaus akumuliatoriaus patvarumo priežasčių – iš anksto įdiegtos priemonės energijos sąnaudų stebėjimui: telefono įvykių juostoje kartkartėmis pasirodo pranešimas apie energijos suvartojimą – pranešimą atsidarius išvystumėte, kiek kuri tuo metu veikianti programėlė sunaudoja energijos ir kurią telefonas rekomenduoja išjungti. Tiesa, jeigu visais tokiais patarimais naudositės beatodairiškai, gali būti, kad perlenksite lazdą ir išjungsite paslaugas, be kurių išmaniojo telefono naudojimas praranda didelę savo išmanumo dalį (na, pavyzdžiui, automatinį nuotraukų perkėlimą į debesų saugyklą).

„Huawei“ į telefoną iš anksto įdiegė ir įrenginio našumui optimizuoti skirtą programėlę – ji greitai išvalo „prišiukšlintą“ telefono atmintį. Naudinga žmonėms, nepasitikintiems „Google Play“ parduotuvėje esančiais neaiškios reputacijos „spartinimo ir energijos taupymo“ įrankiais. Nors sunkoka pasakyti, kad jos iš tiesų veikia – pati optimizavimo programėlė tikina, kad atminties išvalymas stipriai optimizuoja veikimą, bet „AnTuTu“ bandymai sako, kad telefonui optimizavimas – nė motais, o rezultatai bemaž identiški.

„Full HD“ (1960 x 1080) raiškos ekranas, kaip ir įprasta analogiškiems telefonų komponentams, vaizdą rodo labai gražiai – spalvos ryškios, vaizdas aštrus. Matymo kampas nėra idealus – pasukus telefoną apie 60 laipsnių nuo statmeno žiūrėjimo vaizdas pradeda tamsėti. Na bet naudojimo scenarijų, kuomet į ekraną būtų žiūrima pasukus jį taip smarkiai, nėra daug, todėl ir trūkumą sunku vadinti rimtu. Ekrano įstrižainės ir raiškos santykis reiškia, kad taškų tankis yra puikus – 440 taškų colyje.

Kalbant apie fotografavimą „Ascend P7“ gali nudžiuginti net išrankiausią fotografą-mėgėją (žinoma, kol į rankas nepaimamas veidrodinis fotoaparatas, bet telefonai vaizdų kokybės požiūriu su jais veikiausiai niekada ir nekonkuruos). Kartais spalvinis balansas „pagrybauja“, spalvos gaunasi tai per šiltos, tai per šaltos, bet detalumo požiūriu priekaištauti kinams nevalia. Be to, „Huawei“ yra vieni iš nedaugelio telefonų gamintojų, galinčių pasigirti f/2.0 diafragma – net „Samsung Galaxy S5“ ir „Apple iPhone 5s“ „akys“ yra siauresnės (atitinkamai f/2.2 ir f/2.4). O platesnė diafragma paprastai suteikia privalumų fotografuojant tamsesnėje aplinkoje.

Ne mažiau turėtų džiuginti ir priekinė „Ascend P7“ kamera – kinų gaminys veikiausiai yra geriausias pasirinkimas mėgėjams fiksuoti „asmenukes“. Mat telefono priekyje „Huawei“ sumontavo kamerą su net 8MP raiškos jutikliu – panašu, kad tai yra pirmasis išmanusis įrenginys pasaulyje su tokia priekinės kameros raiška. O kad vaizdo apdorojimo algoritmai tie patys, tai ir vaizdų kokybė panaši į galinės kameros – tik atitinkamai mažesnė raiška.

Deja, negalima nutylėti vienos nemalonios situacijos, nutikusios naudojantis šiuo telefonu: nors kasdieninis elgesys su įrenginiu buvo pagarbus – jis nebuvo nei mėtomas, nei daužomas, nei ant jo sėdima buvo – bet stiklinė nugarėlė jau po dviejų savaičių trukmės bandymo skilo. Kokia skilimo priežastis? Nežinia. Bet tikrai ne nelaimingas atsitikimas bandymo metu. Nors gamintojus irgi sunku apkaltinti ką nors padarius negerai – pabandžius pasiaiškinti situaciją jie tikino, jog skilimas galėjo nutikti dėl to, kad galbūt telefonas buvo kritęs kam nors iš jį turėjusių anksčiau:

„Huawei Ascend P7“ korpusas yra patvarus dėl priekiniam ir galiniam dangteliams naudojamos trečios kartos „Corning Gorilla Glass“ stiklo dangos – ji suformuota taip, kad būtų maksimaliai atspari subraižymams, skilimams ir kitam poveikiui. Taigi, telefono korpusas gali būti pažeistas tik esant stipriam išorės veiksniui. Šis konkretus telefonas skirtas testavimui ir buvo naudojamas jau kurį laiką, todėl vienintele korpuso įtrūkimo priežastimi gali būti tik dėl ankstesnio poveikio atsiradęs nepastebimas mikroįtrūkimas, dėl kurio vėliau dangtelis ir įtrūko“, - aiškino „Huawei“ Vidurio ir Rytų Europos ir Šiaurės regiono techninio testavimo skyriaus vadovas Qi Paibingas.

Išvados: neambicingiems „asmenukių“ ir fotografavimo mėgėjams, ieškantiems prabangiai atrodančio, bet nebūtinai „elitinio“ telefono, „Ascend P7“ už 1300 litų būtų visai patrauklus pasirinkimas. Bet telefonas nepatiks vertinantiems įrenginio našumą „pagal skaičius“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)