Šį projektą dar turi patvirtinti JAV Senatas, kad jis taptų įstatymu. Manoma, jog panašiai, kaip Atstovų rūmai, nubalsuos ir senatoriai. Tačiau, kadangi rugpjūtį daugelis valdžios vyrų atostogauja, įstatymas gali būti priimtas tik spalio mėnesį.

Kol kas neaišku, kokias sankcijas naujasis įstatymas leis taikyti smulkius įsilaužimus atlikusiems asmenims, kadangi jame kalbama apie įkalinimą iki gyvos galvos, jei elektroninėmis priemonėmis buvo sukelta grėsmė kito asmens gyvybei.

Teisinis aktas taip pat leis policijos pareigūnams be įspėjimo pasiklausyti telefonų pokalbių ir specialiomis programomis stebėti vartotojų veiksmus internete. Tai bus galima daryti, jei iškils pavojus nacionaliniam saugumui.

Anksčiau priimtą elektroninės erdvės saugumo aktą („Cyber Security Enhancement Act“) smarkiai kritikavo žmogaus laisvių organizacijų atstovai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją