Vis tik „Google“ direktorių valdybos pirmininkas Ericas Schmidtas mano, jog „Apple“ yra vienas pagrindinių interneto giganto konkurentų, ir visa tai tiesa, kalbant apie operacinių sistemų, naudojamų išmaniuosiuose telefonuose, rinką.

Šiuo metu „Google“ kontroliuoja virš 80 proc. mobilių operacinių sistemų segmento, tačiau „Apple“ pavyksta išlaikyti labai didelį pelningumo lygį, nepaisant sąlyginai mažos rinkos dalies. Ir būtent tai rodo strategijų skirtumus – „Google“ siekia apimti kuo daugiau vartotojų auditorijos, esant mažam pelningumo lygiui.

Savo idėjomis ir pastebėjimais apie kietą konkurenciją su „Apple“ pasidalino Ericas Schmidtas, duodamas interviu naujienų agentūrai „Bloomberg“, kalbėdamas apie savo knygą „Kaip dirba Google“.

Atsakydamas į klausimą, kaip jis reaguoja į minias žmonių, kurie prie parduotuvių laukia „iPhone 6“, E. Schmidtas atsakė, jog dėl to labai stebisi, kadangi „Samsung“ tokius išmaniuosius telefonus buvo pasiūliusi jau prieš metus“.

„Google“ direktorių valdybos pirmininkas mano, kad aštri konkurencija tarp „Apple“ ir „Google“ leidžia tobulinti išmaniuosius telefonus, kartu juos atpiginti, kad jie būtų prieinami kuo platesniam žmonių ratui, ir tai yra nuostabu.

Indijoje ir Kinijoje jau dabar galima įsigyti tikrai patrauklių išmaniųjų telefonų, kurie kainuoja mažiau nei 100 JAV dolerių, ir visa tai yra kietos kovos tarp „Google“ ir „Apple“ rezultatas.