San Franciske vykstančioje kasmetinėje „Google I/O“ konferencijoje buvo pristatyta nemažai naujienų, tačiau įdomiausiomis tapo vieno paieškos milžinės padalinio „Pažangiųjų technologijų ir projektų grupės“ (ATAP) kuriamų projektų pristatymas, rašo „The Verge“.

Po „Project Tango“ slapyvardžiu slypi „Google“ planas jau kitais metais į prekybą paleisti išmaniuosius telefonus bei „tabletus“, apginkluotus specialiomis 3D kameromis. Nuo įprastų kamerų jos skirsis tuo, kad galės akimirksniu „nuskaityti“ bet kokią aplinką, t. y. nufilmuoti erdvinį vaizdą.

Ši technologija leidžia nuskenuoti įvairių patalpų vidų, tad galima tikėtis, kad netrukus „Google“ žemėlapiai persikels ir į įvairių pastatų vidų. Erdvinį vaizdą „Project Tango“ prototipas nuskenuoja realiu laiku, todėl čia atsiveria naujos galimybės papildytosios realybės (angl. augmented reality) aplikacijoms. Tarkime, atėję į didžiulį prekybos centrą, tableto ekrane matysime ant realaus aplinkos vaizdo nupieštą greičiausią kelią iki norimos parduotuvės, o kitų parduotuvių vitrinose puikuosis virtualūs pranešimai apie nuolaidas ir kita informacija. „Project Tango“ taip pat moka tiksliai apskaičiuoti patalpos išmatavimus bei atstumus iki įvairių objektų. „Google“ pateikė tik keletą galimų šios technologijos panaudojimo būdų, tačiau kitais metais rinkoje pasirodžius kartu su LG sukurtam „tabletui“ programėlių kūrėjai tikrai suras įdomių idėjų. Viena perspektyvių sričių yra žaidimai – juk suporavus „Project Tango“ technologiją su virtualios realybės akiniais „Oculus Rift“ galima bus sukurti pilnavertį virtualų pasaulį.

Tuo tarpu „Project Ara“ – tai modulinis išmanusis telefonas, kurio skirtingas detales galima bus tiesiog pakeisti kitomis. Nebedžiugina senas fotoaparatas? Tereikės jį ištraukti iš telefono ir pakeisti nauju ir geresniu. Norisi daugiau spartos? Tada vertėtų pasikeisti procesoriaus modulį. Toks ateities telefonas bus tarsi sudarytas iš LEGO kaladėlių, kurias galima bus pakeisti. „Google I/O“ konferencijoje buvo pademonstruotas (beveik) veikiantis tokio telefono prototipas. Nors iki veikiančio galutinio produkto dar toloka, ATAP komanda nenuleidžia rankų ir netgi paskelbė konkursą, kuriame siūlo 100 tūkst. JAV dolerių prizą inžinieriams, sugebėsiantiems sukurti telefono modulį, kuris leis telefonui atlikti tai, ko iki šiol nedaro joks kitas telefonas. Atrodo, kad šiedu „Google“ projektai turi didžiulį potencialą atnešti naują proveržį, pastaraisiais metais stagnuojančioje telefonų ir „tabletų“ srityje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)