Tikriausiai nuo šiol atsiras nauja žmonių kategorija – fotelio alpinistai – kurie į keturias iš septynių aukščiausių Žemės viršukalnių galės užkopti neatkeldami minkštosios apatinės nugaros dalies nuo krėslo.

Virtualiai nukeliauti galima į Akonkagvos viršukalnę Argentinoje, Kilimandžarą Tanzanijoje, Elbrusą Rusijoje ir Everesto bazinę stotį Nepale.

„Šie kalnai priklauso viršukalnių grupei, vadinamai Septyniomis viršūnėmis – tai yra patys aukščiausi visų žemynų kalnai“, - oficialiame „Google“ tinklaraštyje rašė Danas Fredinburgas.

Elbrusas (5642 m) į sąrašą įtrauktas dėl to, kad riba tarp Europos ir Azijos brėžiama dviem galimais būdais: laikantis vieno varianto Elbrusas atsiduria Azijoje, kur aukščiu jis nusileidžia daugeliui Himalajų kalnų, o pagal kitą variantą šis kalnas atsiduria Europoje, prie pat ribos, kur prasideda Azija – tokiu atveju jis tampa už aukščiausią Alpių viršukalnę Monblaną (4810 m).

„Niekas negali prilygti jausmui, užvaldančiam stovint pačioje kalno viršūnėje, o su „Google Maps“ galėsite akimirksniu persikelti į šias viršukalnes ir pasimėgauti nuostabiais vaizdais be rizikos žūti po sniego lavina, akmenų griūtimi, įkristi į prarają ar nusiversti nuo skardžio, jau neminint aukščio ir oro išbandymų, su kuriais susiduria alpinistai“, - rašoma tinklaraštyje.

Pirmoji vieta, kurią „Google Maps Street View“aplankė su turistine aplinką fotografuojančia kuprine buvo Didysis kanjonas.

Tiesa, šiuo kartu pasirinktas kiek kitoks variantas – aplinka buvo fotografuojama aparatūrą sumontavus ant paprasto trikojo ir naudojant „žuvies akies“ tipo lęšius.

Siaurutes Ispanijos gatves „Google“ fotografavo važinėdama po jas triračiu, ant kurio buvo sukrautos kameros, Smithsonian muziejus fotografavo iš stumiamo karučio, o snieguotus Britų Kolumbijos šlaitus aplankė sniegomobiliu.

Dabar „Google Maps Street View“ fotografai yra aplankę daugiau nei 3000 miestų 45 valstybėse – nufotografuota netgi dalis Antarktidos su joje gyvenančiais pingvinais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)