Dėl to interneto paieškos milžinei gali tekti sumokėti kompensacijas „GraphOn", taip pat pirkti licencijas už naudojimąsi patentuotomis technologijomis praeityje ir ateityje.

Kone visos "Google" paslaugos remiasi per internetą veikiančiomis programomis, todėl jei kaltinimai pasitvirtintų, už tai bendrovei gali tekti pakloti nemenką sumą.

„GraphOn" tvirtina, kad "Google" neteisėtai naudojasi kai kuriomis jos anksčiau įsigytos bendrovės "Networking Engineering Software" technologijomis. Ieškinyje nurodoma, kad pažeidžiamas automatinės ir internetu prieinamos duomenų bazės technologijos patentas.

Tiesa, dėl tų pačių 4 patentų pažeidimo „GraphOn" į teismą padavė ir daugiau interneto bendrovių, tarp jų – „IAC/InteractiveCorp", „Yahoo", „Match.com", „Classified Ventures", „eHarmony.com", „Juniper Networks" ir „AutoTrader.com". Pastaroji bendrovė ginčą su „GraphOn" išsprendė įsigijusi reikiamą licenciją.

Jeigu „GraphOn" pavyktų laimėti prieš „Google", ji ne tik galėtų tikėtis milžiniškos kompensacijos, tačiau į teismą dėl patentų pažeidimų paduoti tūkstančius kitų interneto tinklalapių ir paslaugų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją