Kaip žinia, „Google Photos“ leidžia mums nemokamai talpinti nuotraukas, vaizdo įrašus ar jų kopijas savo paskyroje, o vienintelis to niuansas – nedidelė kompresija. Tačiau tuo mėgautis galėsime jau nebeilgai. „Google“ oficialiai patvirtino, kad ši paslauga iš esmės taps mokama nuo kitų metų birželio mėnesio.

Tai reiškia, jog nuo 2021 metų birželio pirmos dienos, „Google Photos“ programėlėje įkelti failai bus skaičiuojami prie bendrų, nemokamų, 15 GB, kuriuos gaunate kartu su savo paskyra. Verta paminėti ir tai, kad „Google“ anksčiau skaičiuodavo tik tas nuotraukas ar vaizdo įrašus, kurie buvo išsaugomi „Photos“ sistemoje originalia kokybe, neatliekant jokios kompresijos.

Ar tai reiškia, kad jau kitąmet Jums teks susimokėti už visas išsaugotas nuotraukas ar vaizdo įrašus? Ne visai. Skelbiama, kad viskas kas bus įkelta iki birželio mėnesio, nebus įskaičiuota į Jūsų turimus 15 GB, tačiau po mūsų jau minėtos datos visi failai bus pradėti skaičiuoti prie bendros Jūsų „Google“ paskyros išnaudotos vietos. Kas bus kai išnaudosite visą nemokamą vietą?

Tokiu atveju Jums teks įsigyti vieną iš „Google One“ planų, kurie už papildomą mėnesinį mokestį suteiks reikiamos vietos Jūsų „Google“ paskyroje. Tačiau yra gerų naujienų tiems, kurie naudojasi „Pixel“ išmaniaisiais telefonais. Pasirodo, kad šių įrenginių savininkams „Google Photos“ paslauga ir toliau išliks nemokama. Tai reiškia, kad jeigu turite kažkokį iš „Google“ sukurtų telefonų – nuotraukas nemokamai talpinti galėsite be jokių apribojimų.

Pranešama ir tai, jog nuo birželio mėnesio „Google“ ketina pasiūlyti ir specialų įrankį, kuris padės atlaisvinti veltui eikvojamą vietą. Naujai pasiūlyta galimybė padės lengvai ir greitai aptikti nepavykusias nuotraukas bei jas pašalinti, o tai leis Jums sutaupyti papildomos vietos.

Visi šie pokyčiai palies visus „Google Photos“ naudotojus – tiek „Android“, tiek „iOS“, tiek ir kompiuterinės versijos. Žinoma, išimtis taikoma „Pixel“ serijos išmaniųjų telefonų turėtojams.