Vienas jų – Rapolas Gražys. Jis savo baigiamąjį bakalauro darbą pavertė ambicingu ir sėkmingu projektu. Rapolas kuria elektrines gitaras „Lava“, išsiskiriančias ne tik skleidžiamu garsu, bet ir praktiškais gamybos sprendimais.

„Šitas projektas yra tam, kad kartu galėčiau jungti tiek muziką, tiek dizainą. <...> Pats groju, pats noriu kurti tuos instrumentus, kurie praplečia muzikines galimybes muzikantams, kurių galbūt dar nėra ir kurios galbūt palengvina kūrybą“, – sako R. Gražys.

Kitas Jungtinėse Valstijose savo kūrybą pristatęs lietuvis – taip pat VDA studentas Ignas Survila. Jo kūrinys – miesto gyventojui skirtas paspirtukas „Pigeon“.

I. Survila kartu su partneriais yra įkūręs kompaniją Šveicarijoje, ten plečia veiklą, kuria ir kitas paspirtukų serijas. Tarp jų – „Colibri“ – šiuo metu Kinijoje gaminami vaikams skirti mediniai paspirtukai, taip pat „Raven“, kurie yra skirti mėgstantiems klasikinį dizainą, o artimuose ateities planuose I. Survila planuoja ir elektrinių paspirtukų gamybą.