Komplektaciją sudaro išmanusis telefonas, „microUSB“ kabelis su adapteriu, ausinėmis ir firmine sąvaržėle telefono SIM kortelės lizdo atidarymui.

Techninės specifikacijos:

Dizainas ir ergonomika

A7“ yra trijų spalvų: juodos, mėlynos ir rožinės. Mėlyna ir rožinė yra labai ryškios. Ir nors šios spalvos atrodo mielai, klasikinė juoda yra daug universalesnė.Būtent šios spalvos prietaisą ir gavome pabandymui.

Išmanusis telefonas sudaro tvirtumo įvaizdį. Korpusas yra stiklinis, todėl labai teplus. Įrenginys atrodo gražiai ir prabangiai.

„A7“ yra didelis išmanusis telefonas. Rankoje guli nepatogiai: nykščiu nepasiekiamas ekrano viršus. Dėl blizgančio korpuso paviršiaus, „A7“ iš rankų gali iškristi daugiau nei vieną kartą. Tačiau svoris pasiskirsto tolygiai: išmanusis telefonas nėra pernelyg ištemptas, ir vienaip ar kitaip, svorio centras visada jaučiamas delne.

Įrenginio šonuose nėra nieko nereikalingo: kairėje yra SIM kortelių ir „flash“ įrenginių lizdas, dešinėje yra garso ir maitinimo mygtukai, iš apačios matosi garsiakalbis ir mikrofonas, „microUSB“ jungtis ir mini lizdas. Viršuje matosi jutikliai ir kameros.

Korpuso galinėje dalyje yra kamera, „Samsung“ logotipas.

Ekranas ir garsas

Išmanusis telefonas iš viršaus, šonų ir apačios turi rėmelius. Vaizdo ekrano santykis yra artimas 2: 1 – esant tokioms proporcijoms yra patogu naudoti „split screen“ funkciją.

Ekranui, kaip įprasta, skundų neradome. „Super AMOLED“ ekranas – šviesus, kontrastinis ir puikiai kalibruotas. Išmanusis telefonas ne tik gražus, tačiau taip pat palaiko daugybę ekrano nustatymų, įskaitant spalvų temperatūrą arba filtravimą RGB paletėje.

Palaikomas „Always On Display“ režimas – jo metu ekrane visada rodomas laikas ir aktuali informacija. Dėka „OLED“ ekrano tuo metu telefono iškrova naudojama labai nežymiai.

Na, o garsas nėra labai kokybiškas. Pirmiausia, „A7“ išmaniajame telefone įdiegtas tik vienas garsiakalbis, o tai reiškia, kad galite pamiršti apie patogią vaizdo įrašo peržiūrą, kai išmanusis telefonas yra horizontalioje padėtyje. Ir, antra, netgi šis įmontuotas garsiakalbis galėjo būti geresnis: garsas paviršutiniškas ir nenuoseklus. Labai pastebimas skirtumas tarp „A7“ ir kitų išmaniųjų telefonų.

Negelbsti ir vieno mygtuko ausinės esančios komplekte. Tačiau jei jas naudosite kaip pokalbių ausines, o ne kaip muzikinį priedą, tuomet pretenzijų nebus.

Fotoaparatas

Pagrindinis „A7“ išmanaus telefono bruožas yra kameros modulis, kuriame yra trys objektyvai. Klasikinė aukšta diafragma, skirta naudoti pagrindiniams fotografijų scenarijams, pagalbinė – nustatyti gylį, kuriant portretus ir plataus kampo – padidina nuotraukos erdvę.

Visa tai veikia. Trijų objektyvų idėja yra pateisinama.

Galite sužinoti apie kiekvieno objektyvo darbą. Pirmasis, nepaisant didelės skiriamosios gebos, toli gražu nėra idealus esant netinkamoms apšvietimo sąlygoms. Triukšmas pakyla, išlaikymas padidėja – menkiausias rankos judesys, ir nuotrauka bus kaip sulieta. Portretinis dviejų objektyvų rezultatas taip pat nėra pernelyg įspūdingas.

Ypatingas dėmesys skiriamas neįprastam plačiakampiui objektyvui. Tai padės išgauti kokybiškesnes kolektyvines ir atrakcionų fone esančias nuotraukas.

Žuvies akies efektas, naudojant plataus kampo objektyvą – nepastebimas.

Objektyvo ypatybės: raiška – 8 megapikseliai, diafragma – ƒ / 2.4. Todėl vaizdai su 120 laipsnių žiūrėjimo kampu yra šiek tiek blogesni nei fotografuojant pagrindiniu fotoaparatu, ypač esant silpnam apšvietimui.

Dėl priekinės kameros skundų neturime: pakankama kokybė pasiekiama tiek dienos metu, tiek žibintų šviesoje.

Kameros sąsaja yra tokia pati kaip ir kituose naujausiuose „Samsung“. Kaip skirtumą galima paminėti perjungimo jungiklį, fotografuojant plačiu kampu. Yra režimas, kuriame ekranas visiškai transformuojamas į vaizdo ieškiklį, o „Bixby“ išmani kamera randa objektus ir tekstus nuotraukoje. Jos pagalba galite greitai iš nežinomų kalbų išversti tekstą, ieškoti produktų vietos parduotuvėse ir nustatyti vyno kokybę pagal etiketę.

Verdiktas: atsižvelgiant į „A7“ fotoaparato charakteristikas, įrenginys – visai neblogas. Juo lengva gauti kokybiškas nuotraukas, bent natūralioje šviesoje. Bet ar yra pagrindo diegti tris lęšius – ginčytinas klausimas. Galbūt jūs naudosite tik pagrindinį.

Apsauga

Palaikomi trys atrakinimo tipai: veidu, pirštų atspaudais ir PIN kodu. Identifikacijos pagal akių rainelę nėra. Tačiau tai juk nėra būtina – jūs galite naudoti piršto atspaudą.

„Samsung“ įdiegė pirštų atspaudus į šoniniame krašte esantį maitinimo mygtuką. Nepaisant, kad ten nėra didelio ploto, jutiklis veikia greitai ir užtikrintai.Atrakinimas vyksta nepastebimai, nes mes paprastai pradedame veiklą telefone paspausdami pagrindinį mygtuką.

Papildomą duomenų apsaugą gali suteikti „Saugomų aplankų“ funkcija. Tai piktograma programų sąraše, kur galite vilkti viską, kas jums svarbu ir konfidencialu: nuo nuotraukų iki programų. Aplankas atidaromas naudojant jūsų sugalvotą slaptažodį. Naudinga funkcija tiems, kurie nori paslėpti turinį nuo vaikų arba tvarko slaptą žinučių korespondenciją iš antrosios paskyros.

Našumas

Efektyvumas yra vidutinis. Jo pakaks bet kokioms užduotims atlikti, tačiau galingų žaidimų juo nepažaisite. Pavyzdžiui, PUBG su maksimaliais grafikos parametrais nebus galima žaisti. Sistemos veikimui tai neturi įtakos – viskas veikia taip pat greitai, kaip ir flagmanuose.

Autonomija

„A7“ išmaniajame telefone veikianti baterija yra 3300 mAh talpos, neišsikrauna pernelyg greitai. Žinoma, autonomijos rekordų nesiekia, tačiau aktyviai naudojantis turėtų atlaikyti visą dieną.

Nors „A7“ korpusas pagamintas iš stiklo, belaidis įkrovimas nepalaikomas.

Programinė įranga

„A7“ veikia „Android 8.0“ su klasikine „Samsung Experience 9.0“. Tai gana draugiškas apvalkas, neperkrautas iš anksto įdiegtomis paslaugomis. Yra „Samsung“, „Google“ ir „Microsoft“ programos.

Daug kas susieta su „Bixby“ padėjėju. Ekraną „Bixby“, kuris skleidžiamas iš kairės į dešinę, galima ištrinti.

Rezultatai

Naujasis „Samsung Galaxy A7“ yra gana stiprus vidutinės klasės išmanusis telefonas su puikiu ekranu, gera autonomija ir priimtinu našumu. Tuo pačiu metu „Samsung“ papildė jį įdomiomis funkcijomis: triguba kamera ir daktiloskopu, esančiu maitinimo mygtuke. Tai nesuteikia galimybės „A7“ įrenginiui lygiuotis į pagrindinius išmaniųjų telefonų modelius, tačiau jis yra puikus prietaisas pagal kainų segmentą iki 450 €.

Jei jums nesinori išleisti daugiau nei 450 € išmaniam telefonui, o norėtumėte nusipirkti naują prietaisą, kuris atrodo brangiau nei iš tikro kainuoja, naujasis „Galaxy A7“ yra puikus pasirinkimas.