Labiausiai internetinį ryšį apkrauna „BitTorrent“ technologija, kuria naudoja milijonai žmonių. Nors tai palyginti nedidelis vartotojų kiekis, tačiau jie atsakingi už daugiau nei 50 proc. visos internetu perduodamos informacijos. Kai kurie ekspertai baiminasi, jog neinvestavus reikiamos sumos, vaizdo medžiagos parsisiuntimas užkimš internetą.

Įtampa tiktai didės, kadangi greitai pasirodys „Joost“ – dar viena P2P programa.

Tačiau ne visi mano, jog problema yra tokia paprasta. „Tai ne tas atvejis, kad internetas nebuvo sukurtas vaizdo failams, jis iš viso niekam nebuvo pritaikytas. Problema yra tai, kad žiniasklaida ir kiti pradeda naudotis P2P duomenų perdavimui, o interneto tiekėjai už tai turi mokėti“, - teigia „Ovum“ technologijos analitikas Jonathanas Arberis.

Jis taip pat mano, kad reikėtų klausti, ar interneto tiekėjai yra pasiruošę investuoti dideles pinigų sumas į technologijų vystymą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją