Apie pasirengimą krizei galima spręsti dėl šiuo metu vykstančių bandymų: feisbukas bando, ar jo būsimi ir esami vartotojai gali programėlę atsisiųsti tiesiogiai iš puslapio.

Taip pat tikrinamas socialinio tinklo vartotojų, naudojančių „Android“ prietaisus, lojalumas ir kantrybė, tačiau šią informaciją bendrovės spaudos tarnyba komentuoti atsisakė.

Teigiama, kad vartotojų lojalumo tikrinimui feisbukas tyčia inicijuoja savo „Android“ programėlės darbo sutrikimus, tačiau kokios jos dalys streikuoja ir kokie šio bandymo mastai - nežinoma. Pranešimuose tvirtinama, kad vartotojai yra pasirengę susitaikyti su klaidomis.

Nepaisant to, kad „Facebook“ yra didžiausias „Android“ aplikacijų kūrėjas, jis laikomas augančia grėsme „Google“. Nors socialinis tinklas yra priklausomas nuo interneto milžinės dėl programinės įrangos paskirstymo, gali ateiti laikas, kada vartotojai „Facebook“ programas ir paslaugas galės atsisiųsti aplenkdami „Google Play“. Socialinio tinklo testai parodo, kad bendrovė rimtai svarsto išėjimo iš „Google Play“ galimybę.