Visą tą laiką prie socialinių tinklų „Facebook“ , „Instagram“, „WhatsApp“ ir kt. paskyrų nebuvo galimybės prisijungti ir jais naudotis. Taip pat neveikė ir susirašinėjimų programėlė „Messenger“. Šis veiklos sutrikimas, tikėtina, yra ilgiausiai trukęs istorijoje.

Antradienį, apie 00:58 val. Lietuvos laiku interneto naršyklė Google Chrome atidarė „Facebook“ ir „Instagram“ puslapius.

Kaip praneša portalas The Verge, tikėtina, kad problema buvo susijusi su feisbuko ir kitų jau priklausančių produktų domenų vardų sistema – DNS (Domain Name System - angl.)

Anot Forbes, per laiką, kol „Facebook“, „Instagram“, „WhatsApp“ ir kt. patyrė techninius nesklandumus, Marko Zuckerbergo valdomų kompanijų akcijų vertė smuko 4,8 proc. Tai reiškia, kad „Facebook“ įkūrėjas M. Zuckerbergas prarado 5,9 mlrd. JAV dolerių.

Facebook

Primename, kad spalio 4 dieną, pirmadienį, šiek tiek po 18 val. Lietuvos laiku staiga sutriko „Facebook“ ir šios kompanijos produktų veikla. Apie tai informaciją pateikė portalas downdetector.com.

Kaip pranešė interneto svetainių sutrikimus registruojantis puslapis downdetector.com, per mažiau nei pusvalandį užfiksuotas staiga išaugęs „Facebook“ veiklos sutrikimų kiekis visame pasaulyje.
Vartotojai iš viso pasaulio pranešė, kad neveikė ne tik Instagram, „Facebook“ , bet ir „WhatsApp“, Google Play Store programėlės.

Ta progra „Twitter“ (žinoma, socialiniame tinkle „Twitter“), pasidalijo ironiška žinute: „Labas tiesiogine žodžio prasme visi“.

Kaip praneša naujienų portalas „Independent“, daugiausia problemų kilo dėl „Facebook“ korporacijai priklausančių programėlių – „Instagram“, „WhatsApp“, ir, žinoma, pačio „Facebook“ . Sutriko ir kita „Facebook“ produkcijos veikla, pavyzdžiui, „Facebook“ Workplace.

Facebook

„Facebook“ atstovas Andy Stone tviteryje atsiprašė už techninius nesklandumus, tačiau nepranešė, kada problemos bus išspręstos: „Žinome, kad kai kurie vartotojai turi problemų prisijungiant prie mūsų programėlių ir kitų produktų. Dirbame, kad kuo greičiau grąžintume viską į normalią būseną ir atsiprašome už nepatogumus.“ Apie Instagram ir WhatsApp sutrikimus tviteryje taip pat pranešta.


Lankytojai, norėdami patekti į „Facebook“, paprasčiausiai išvysdavo įrenginio ekrane žinutę, kad naršyklė negali prisijungti prie svetainės. Programėlės WhatsApp ir Instagram veikė, tačiau naujausios informacijos nerodė. Vartotojai taip pat negalėjo parašyti, siųsti ir gauti žinučių.

Vos per pirmąjį pusvalandį nuo sutrikimų registracijos pradžios svetainėje Downdetector.com fiksuota daugiau nei 80 tūkst. pranešimų.

Facebook sutrikimas

Anot „Independent“, kaip rodo praeityje fiksuoti „Facebook“ sutrikimai, tokiais atvejais sutrinka visos šiai kompanijai priklausančios skaitmeninės produkcijos veikla. Be to, kompanija net ir įvykus dideliems techniniams keblumams apie savo problemas kalba ir informuoja mažai. Po to, kai problemos išprendžiamos, apie jas kompanija nelinkusi daugžodžiauti.

Dar 2019 portale The Verge buvo publikuota informacija, kurioje cituojamas „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas. Jo teigimu, tokie sutrikimai yra „rimtas reikalas“ ir tokios problemos vartotojus verčia naudotis konkurentų socialinių tinklų platformomis.

Deja, bet po tokių atvejų susigrąžinti vartotojus, o ypač klientus yra sudėtinga, o kartais ir nebeįmanoma.

Tikėtina, kad tiek kilusios problemos, tiek jų sprendimo būdai yra vertinga ir brangi kompanijos paslaptis. Pavyzdžiui, po to, kai 2019 metais kompanija patyrė vieną didžiausių techninių problemų, „Facebook“ atstovai pranešė tik tiek, kad juos „ištiko problema“ vykdant „įprastas priežiūros operacijas“.

Apie spalio 4 dieną įvykusius sutrikimus buvo pranešama iš visų pasaulio kontinentų – nuo JAV iki Vidurio Azijos ir Australijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (183)