Nemokamą programėlę kol kas galima atsisiųsti tik iš „iTunes“ (t. y., kol kas ji skirta tik „Apple“ mobiliųjų įrenginių naudotojams). Su šia programėle galima susikurti pokalbių kambarius pagal interesų sritį – pavyzdžiui, kosmetiką ar sodininkavimą mieste. Programėlė yra visiškai nesusieta su „Facebook“ ir nereikalauja pateikti apie save tokių asmeninių duomenų, kaip vardas ar buvimo vieta.

Į sukurtą pokalbių kambarį galima patekti tik gavus kvietimą ir turint specialų kodą, kurį taip pat galima nuskenuoti telefono kamera. Kodus galima skleisti per socialinius tinklus, elektroniniu paštu ar netgi ant popierinių plakatų, iškabinėtų viešose vietose. Pokalbių kambarių šeimininkai ar kiti moderatoriai turės teisę keisti kambario išvaizdą, išvyti iš jo žmones ar taikyti ribojimus (pvz., nurodyti, kad kambarys skirtas tik suaugusiems).

Apie programėlės „Rooms“ kūrimą dar spalio pradžioje pirmieji paskelbė „New York Times“. Buvo rašoma, kad tai bus alternatyvus būdas susisiekti su žmonėmis nesinaudojant jokiais socialiniais tinklais, kaip kad „Facebook“, reikalaujančiais atskleisti tikrąsias asmens tapatybes. Oficialiai nurodoma, kad tikrųjų vardų reikalaujama siekiant apsisaugoti nuo brukalų siuntinėtojų, „interneto trolių“ ir šiaip piktybiškai nusiteikusių žmonių. Bet reikalavimas atskleisti tikrąjį vardą nuo „Facebook“ kai kuriuos žmones atbaido – pavyzdžiui, šio tinklo šalinasi LGBT bendruomenės nariai, kurie vertina savo skaitimeninį privatumą.

„Rooms“ - jau ne pirmoji „Facebook“ sukurta programėlė. Socialinio tinklo savininkai taip pat yra išleidę „Mentions“ - tia yra garsenybėms ir viešiems asmenims skirta „Facebook“ programėlė, „Singshot“ yra į „Snapchat“ panaši paslauga, „Paper“ yra supaprastinta „Facebook“ programėlė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)