Apie galimą sinchronizuotų nuotraukų pašalinimą „Facebook“ įspėjo savo vartotojus, taip skatinant vartotojus atsisiųsti „Moments“ programėlę, kuri buvo išleista dar 2015 m. birželį.

Nuo 2012 m. „Facebook“ vartotojai galėjo automatiškai įkelti telefonu darytas nuotraukas į privatų albumą socialiniame tinkle – jiems tereikėjo aktyvuoti atitinkamą funkciją, o šį darbą už juos automatiškai atlikdavo pagrindinė „Facebook“ programėlė.

„Facebook“ ne tik saugojo nuotraukų atsargines kopijas, bet ir leido paprasčiau ir sparčiau dalintis nuotraukomis su kitais vartotojais (kitaip tariant, „Facebook“ nuotraukų sinchronizavimo, saugojimo ir dalinimosi funkcija veikė panašiai kaip „Google Photo“, „Yahoo Flickr“ ar „Apple iCloud“).

Nuo šių metų sausio „Facebook“ panaikino automatinį nuotraukų sinchronizavimą per pagrindinę „Facebook“ programėlę ir įvedė reikalavimą, jog ir toliau šią funkciją norintys išlaikyti vartotojai įsidiegtų „Moments“ programėlę.

Tiesa, nerimauti derėtų ne visiems „Facebook“ vartotojams. Minėtas nuotraukų ir vaizdo įrašų šalinimas nepalies nuotraukų ir vaizdo įrašų, kuriais buvo pasidalinta atskirai nuo sinchronizuoto albumo (kitaip tariant, nuotraukos, kurios nebuvo automatiškai sinchronizuotos, nenukentės). Taip pat „Facebook“ žada, jog visi vartotojai savo sinchronizuotas nuotraukas, prieš jas ištrinant, galės atsisiųsti.

„Moments“ programėlės priverstinis platinimas tarp vartotojų iš esmės atkartoja „Facebook“ rinkodaros strategiją, kuri buvo panaudota „Facebook‘ui“ platinant „Messenger“ programėlę išmaniuosiuose telefonuose („Facebook“ pašalino pokalbių galimybę iš pagrindinės „Facebook“ programėlės ir privertė 900 milijonų vartotojų įsidiegti „Messenger‘į“, jei jie ir toliau norėjo, jog „Facebook‘o“ žinutės būtų siunčiamos į išmaniuosius telefonus).

Dėl naujų pokyčių „Moments“ jau pateko į 100 populiariausių „Android“ ir „iOS“ programėlių sąrašą Jungtinėje Karalystėje ir tapo trečia pagal populiarumą „iOS“ bei antra pagal populiarumą „Google Play“ programėle JAV.