Nepriklausomai nuo gamintojo, mobilieji telefonai, planšetiniai kompiuteriai, skaitmeniniai fotoaparatai, ausinės, nešiojamieji žaidimų pultai ir nešiojamieji garsiakalbiai, įkraunami kabeliu, turi turėti C tipo USB prievadą.

Naujos taisyklės užtikrina, kad vartotojams nebereikės naujo įkroviklio ir laido kiekvieną kartą, kai jie perka naują įrenginį ir galės naudoti vieną įkroviklį visiems įrenginiams.

Išimtys bus taikomos tik tiems įrenginiams, kurie yra per maži, kad galėtų turėti C tipo USB prievadą, pavyzdžiui, išmaniesiems laikrodžiams, sveikatos stebėjimo priemonėms ir kai kuriai sporto įrangai, rašoma europarl.europa.eu.

Pareigūnų teigimu, tai leis sumažinti elektronikos atliekų kiekį ir patogiau naudotis įvairiais mobiliaisiais telefonais, planšetėmis bei skaitmeniniais fotoaparatais.

Labiausiai ši naujovė paveiks „Apple“ technologiją, kur „Lightning“ prievadas naudojamas kaip įkrovimo jungtis. Įmonė buvo prieš įstatymo priėmimą, nes tai atima nemažas pajamas už įkroviklių pardavimus.

Tačiau priėmus įstatymą „Apple“ negalės parduoti savo įrangos Europoje. Todėl, jei nenori prarasti Europos rinkos, teks keisti įkrovimo jungtį.

Šaltinis: