Interneto telefonijos paslaugas "Eurocom" ketina teikti pasitelkusi perspektyvią SIP technologiją, kuria grįstus skambučius internetu jau siūlo būrys mažų Lietuvos operatorių, pirmadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Apie skambučių internetu naudą ir galimybes šnekama daug metų. Tačiau tik neseniai subrendo technologija, kuri jau leidžia pasiūlyti rimtos kokybės paslaugą, prilygstančią tradiciniu "variniu laidu" teikiamam fiksuotajam ryšiui", - sakė "Eurocom" direktorius Liudvikas Andriulis.

Anot jo, SIP technologija paremtas fiksuotojo ryšio paslaugas verslo ir privatiems vartotojams įmonė pasiūlys šiemet.

L.Andriulo teigimu, SIP technologija yra nereikli interneto kokybei, telefonų, reikalingų naudotis šia paslauga, pasirinkimas didelis, o kainuoja jie panašiai kaip įprasti telefonai -120-350 litų. Skambučiai internetu pigesni nei įprastas fiksuotasis ryšys, galima teikti daugiau papildomų paslaugų.

Pasak L.Andriulio, SIP technologija grįsti skambučiai internetu pasaulyje jau judina fiksuotojo ryšio monopolijų pamatus.

"Rimtai konkurencijai su "Teo LT" turi atsirasti operatorių, kurie teiks tokio pat lygio paslaugas kaip jis. Mes tai ir bandysime padaryti. Būsime pirmi, siūlysiantys visą paslaugų spektrą, numerio migracijos galimybę", - sakė L.Andriulis.

Šiemet kovo pabaigoje Lietuvoje veikė apie 40 alternatyvių fiksuotojo ryšio operatorių. Kartu jie turėjo 50,9 tūkst. abonentų - 8,7 proc. daugiau nei prieš metus ir užėmė apie 7 proc. rinkos.

"Eurocom" pernai pasiekė 26,74 mln. litų apyvartą - beveik tokia pačią kaip 2004-aisiais. Įmonė planuoja savo pajamas šiemet padidinti iki 30 mln. litų, o abonentų skaičių - iki 35 tūkstančių.

"Vilniaus prekyba", kurios akcininkai taip pat susiję su prekybos tinklu "VP Market", valdo 100 proc. "Eurocom" akcijų.

"Eurocom" mobiliojo ryšio paslaugas teikia naudodama mobiliojo ryšio operatoriaus "Bitė", o fiksuotojo ryšio - "Teo LT" tinklą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją