Elonas Muskas, kaip jau tampa įprasta šiam genialiam žmogui, savo „Twitter“ paskyroje paskelbė planus sujungti „SpaceX“ BFR („Big Falcon Rocket“) su „Boring Company“, kuri užsiimima „hyperloop“ transporto sistemos vystymu.

Ko galima tikėtis sujungus iš pažiūros skirtingas technologijas? Transporto sistemos, kuri praktiškai galėtų jus nugabenti į bet kurią pasaulio dalį mažiau kaip per vieną valandą. Atrodo kaip neįtikėtinas dalykas ir net neįmanomas? Tik ne Elonui Muskui.

Gwynne Shotwell, vyriausioji „SpaceX“ operacijų pareigūnė neseniai kalbėjosi su „TED“ kuratoriumi Chrisu Andersonu. Pokalbio metu Gwynne pateikė atnaujintą „SpaceX BFR“ planą „nuo žemės iki žemės“, kurį Muskas pristatė dar rugsėjo mėn.

Pasak Gwynne, pirmojoje BFR raketoje tilps apie 100 keleivių ir ji galės per vieną dieną atlikti tuziną kelionių. Moteris mano, kad bilietas iš Niujorko iki Šanchajaus kainuos apie 2000 JAV dolerių.

„Tai tikrai įvyks“, – sakė moteris Andersonui, pažymėdama, kad viskas turėtų būti pilnai parengta per artimiausius 10 „Gwynne metų“. „Aš tikiu, kad Elonas norės, kad mes šią sistemą įgyvendintume greičiau“, – pridūrė Gwynne.

Po to, kai „TED Talks“ paskelbė G. Shotwell pokalbio citatą, Elonas Muskas šiek tiek papildė jau iki to momento žinotą informaciją. Jis teigė, kad „Boring Company“ vystoma „hyperloop“ susisiekimo sistema „vaidins svarbų vaidmenį gabendama žmones prie BFR raketų paleidimo aikštelių.“

Pasak G. Shotwell, kelionė iš vieno pasaulio krašto į kitą su BFR raketa užtruks iki 30-40 minučių. O Muskas žada, kad nuo miesto centro iki BFR raketos paleidimo aikštelės keleiviai su „hyperloop“ atvyks per 15 minučių. Tad tiems žmonėms, kurių miestuose bus išvystyta „hyperloop“ sistema ir BFR raketų paleidimo aikštelės, nukeliauti į bet kurią pasaulio vietą nereikės ir valandos. Skamba išties fantastiškai.