„Tikiuosi, kad „App Camp 2014“ bus tas variklis, kuriame naujos idėjos vėliau taps ir sėkmingai veikiančiais verslais. Jei pažvelgtumėte į tokias kompiuterines platformas kaip „The Nexus of Fores“, „Social“, „Cloud“ ar „Information and Mobility“, suprastumėte, iš kur atkeliauja ir toliau atkeliaus ateities inovacijos. Tai yra mobiliosios inovacijos, ką kurti ir skatina „App Camp 2014“. Viliuosi, kad dirbtuvių dalyviai pasinaudos jiems suteikiama galimybe išlaisvinti savo fantaziją, pažvelgti į problemas kaip į galimybes ir mokytis tiek iš kitų dalyvių, tiek ir iš sėkmingai veiklą vykdančių verslų. Juk dabartinis pasaulis neturi jokių sienų nei kontaktams, nei verslo plėtojimui, tad kodėl tuo nepasinaudojus?“,- sako vienas pagrindinių „App Camp 2014“ pranešėjų Alexas Sozonoffas, Londone įsikūrusios „Global Beach Group“ vadovas.

A. Sozonoffas Lietuvoje lankysis jau ne pirmą kartą – daugiau nei 40 metų patirtį tarptautinio verslo plėtroje turintis profesionalas yra ir Kauno Technologijų universiteto garbės daktaras. Šis apdovanojimas jam įteiktas už verslumo kultūros stiprinimą universitete. A. Sozonoffas taip pat yra vienas iš jaunojo verslo ugdymo erdvės „Startup Space“ ir Inovacijų ir verslo centro steigėjų. „App Camp 2014“ pranešėjas net 35 metus dirbo kompanijoje „Hewlett Packard“, kur buvo atsakingas už strateginės partnerystės kūrimą visame pasaulyje, tarptautinių rėmimo programų „FIFA World Cup“ ir „Formulei-1“ kūrimą ir įgyvendinimą, kartu ir „Hewlett Packard“ e-pasaulio vizijos plėtojimą, rašoma renginio organizatorių pranešime.

Į konferenciją pasidalinti savo patirtimi taip pat atvyksta Oras Arbelis, inovatyvios komunikacijos platformos „Yo“ įkūrėjas ir generalinis direktorius, kūręs tokius startuolius kaip nuotraukų dalijimosi socialinis tinklas „Mobli“ bei socialinė prekybos platforma Stox.com. „Svarbiausia pamoka, kurią kiekvienas galėtų išmokti iš „Yo“ istorijos – niekada neklausykite tų, kurie sako ne. Jei tu tiki savo idėja, įgyvendink ją. Kiti visada ras priežasčių, kodėl turėtumei to nedaryti, tačiau tu turi visuomet tikėti savo idėja ir verslu ir žengti visuomet pirmyn“,- „App Camp 2014“ dalyviams pataria O. Arbelis.

Nepriklausoma vartotojų patirties (UX) dizainerė Marina Janeiko (JAV), jau ne pirmą kartą atvykstanti į Lietuvą, sako, jog mūsų šalyje startuolių bendruomenė yra itin perspektyvi, tikinti savo idėjomis, o tai leidžia pasauliui pristatyti vis naujas inovacijas, taip pat ir unikalias, praktiškas mobiliąsias programėles. M. Janeiko ne vienerius metus rengia straipsnius apie dizaino naujoves, kuria interneto produktus bei konsultuoja startuolius produkto dizaino bei UX strategijos klausimais. „App Camp 2014“ mentorė tikisi, kad mobiliųjų aplikacijų dirbtuvių metu ji ne tik galės pasidalinti savo žiniomis, bet ir užmegs kontaktus su talentingais Lietuvos profesionalais, su kuriais galbūt ateityje gims ir nauji bendri projektai.

Prie „App Camp 2014“ mentorių taip pat jau prisijungė TEO Marketingo vadovas Arkadijus Bliuminas, SEB banko IT departamento vadovas Andrius Byckovas, „Startup Highway“ įkūrėjas Rokas Tamošiūnas, „Microsoft“ platformos evangelistas ir kūrėjas Tautvydas Dagys, lektorius ir mentorius Žanas Gongapševas ir daugelis kitų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją