Susirinks ekspertai iš viso pasaulio

„Iš pradžių mintis tapti regiono startuolių sostine atrodė nedrąsiai, turėjome tikslą parodyti galimybes, kaip pasiekti sėkmę, nes Lietuvoje potencialo buvo visada, trūko tik drąsos. Kai prieš ketverius metus pradėjome organizuoti #SWITCH!, sakiau, kad jei bent vienas jaunuolis po šio renginio pagalvos ir susies savo ateitį su technologijomis, jei įsikurs bent vienas inovatyvus startuolis, jei bent viena bendrovė perkels dalį savo verslo į internetą, būsime pasiekę savo tikslą“, – apie renginį pasakojo Europos Parlamento narys ir renginio iniciatorius Antanas Guoga.

Šiemet renginys #SWITCH! suskirstytas į 6 dalis pagal pobūdį, o visų programų ašimi taps „blockchain“ technologija, rašoma organizatorių pranešime spaudai. Ypatingas dėmesys skiriamas profesionalų daliai, kurioje bus diskutuojama apie „blockchain“ įtaką pramonės efektyvumui ir skaidrumui, naudą paslaugų ir prekių sektoriuje, praktiniais pavyzdžiais dalysis šią technologiją logistikos sektoriuje jau taikančios įmonės. Taip pat profesionalų programoje bus aptariama dirbtinio intelekto progreso sparta ir kryptis, kibernetinis saugumas ir internetinės platformos.

Itin įkvepiančių pranešimų lankytoje išgirs ir kitose dalyse. Jaunimo programa kupina sėkmės istorijų, motyvacijos savo ateitį sieti su skaitmeniniu pasauliu, technologinių naujovių patirčių. Švietimo programoje bus aptariamos valstybės bei verslo investicijos ugdant perspektyvius darbuotojus skaitmeniniame amžiuje, švietimo srityje dirbantys profesionalai pasidalys patirtimi, skaitys pranešimus apie tai, kaip pritaikyti technologijas jų darbe.

Galimybė praktiškai panaudoti technologijas

Šiemet vyksiančioje #SWITCH! programoje – ne tik ekspertų pranešimai ir diskusijos, bet vyks ir SMART ENERGY hakatonas. Tai 24 valandų iššūkis, kuriame profesionalai bursis į komandas, dalysis idėjomis ir kurs realius sprendimus naujosios energetikos iššūkiams spręsti. Taip pat šiemet vyks ir pernai pristatyta #SWITCH! mokslo mugė. Joje Lietuvos ir Danijos švietimo įstaigos pristatys technologijų specialybes.

Rugsėjo 20-ąją vyksiančiame modernių technologijų ir verslumo renginyje #SWITCH! lankytojų lauks ir technologijų zona, kurioje kiekvienas turės galimybę praktiškai išbandyti technologijas bei inovacijas. Čia bus daugybė atrakcijų: galimybė pasipuošti laikina #tech tatuiruote vos per 1 minutę, apsilankyti ir nusifotografuoti „CyberPunk“ visatoje, sudalyvauti „League of Legends“ žaidimo 1 prieš 1 turnyre, išbandyti 3D spausdintuvą ir jo galimybes, suvaldyti droną ar išbandyti lenktyninių dronų simuliatorių, pasimatuoti virtualios realybės akinius, 3D skenavimą mados ir grožio industrijoje ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją