Porą metų verdantis ginčas, ar leisti mobiliesiems operatoriams dalyvauti konkurse dėl teisės diegti spartaus bevielio inteneto "WiMax" tinklus Lietuvoje, ko gero, baigsis mobiliojo ryšio bendrovių pergale. Iki šiol Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) ketino konkurse neleisti dalyvauti įmonėms, turinčioms licencijas teikti trečiosios kartos (3G) mobiliojo ryšio paslaugas.

Lietuvoje 3G licencijas turi "Omnitel", "Bitė Lietuva" ir "Tele2". Tačiau Tomas Barakauskas, RRT direktorius, vakar sakė, kad mobiliojo ryšio bendrovėms nebus užkirstas kelias dalyvauti konkurse.

"Spartusis bevielis internetas gali būtų teikiamas ir 3G, ir "WiMax" tinklais. Mūsų uždavinys - kad šios technologijos galėtų viena su kita konkuruoti, o ne būtų sukoncentruotos vieno ūkio subjekto rankose", - paaiškino RRT vadovas.

Pasak jo, konkurso sąlygas ketinama paskelbti vasarį, po to 28 dienas truks vieša konsultacija, o tada bus skelbiamas ir konkursas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją