„Toks devynių šių metų mėnesių apyvartos augimas atrodo įspūdingai, kita vertus, tokius skaičius prognozavome praėjusiais metais ir nuosekliai tvirtinome savo pozicijas verslo segmente. Šiemet itin padidėjo ir prie apyvartos augimo prisidėjo verslo segmento produktų paklausa - augo stalinių kompiuterių, serverių, duomenų saugyklų, operacinių sistemų pardavimai. Ženkliai apyvartą padidino ir Baltijos šalių rinkos, kur buvo beveik pasiektas ikikrizinis pardavimų lygis”, - teigia „Acme kompiuterių komponentai” vadovas Regimantas Buožius.

Šiemet „ACC Distribution“ planuoja perkopti pusės milijardo apyvartos ribą ir, lyginant su ankstesniais metais, paaugti ketvirčiu. Vieną didžiausią augimų Baltijos šalyje pademonstravo Estija, kurioje kompiuterinės ir programinės įrangos pardavimai augo 38 proc., ir Latvija, kurios apyvartos dalis augo 55 proc.

Baltijos šalyse „ACC Distribution“ parduodamų nešiojamųjų kompiuterių paklausa buvo beveik trečdaliu (30 proc.) didesnė. Pagal bendrus „GfK Retail and Technology" duomenis, iš viso Lietuvos, Latvijos ir Estijos rinkose buvo parduoti 256 000 vnt. Nešiojamųjų kompiuterių. Populiariausi šiame segmente buvo „ASUS” ir „Dell” gamintojų nešiojamieji kompiuteriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)