Taip, pranešime buvo matomas tik vienas skaičius, o jį paspaudus pranešimas tiesiog dingo. Tokius pranešimus gavo tūkstančiai žmonių visame pasaulyje – tikriausiai jį pastebėjo ir ne vienas šio straipsnio skaitytojas, nes „Ieškoti mano mobiliojo“ šiuos pranešimus rodė ir Lietuvoje. Socialiniuose tinkluose tuoj pasirodė išsigandusių žmonių komentarai – kas ieško jų telefono?

Išsigąsti, žinoma, nėra ko. Greitai paaiškėjo tiesa – „Samsung“ vykdė bandymus, kuriuose įsivėlė nežymi klaidelė ir „Ieškoti mano mobiliojo“ programėlė parodė tuos nelemtus pranešimus. Tai nebuvo planuota, tačiau „Samsung“ šios klaidos nesureikšmino – ji neturėjo paveikti telefonų.

Samsung Galaxy Note 10 Lite

Žinoma, sąmokslo teorijų šalininkai iš karto ėmė galvoti apie šios programėlė galimybes. Galbūt „Samsung“ nori žinoti, kur yra kompanijos pagaminti telefonai ir jų savininkai? Na, iš tikrųjų jūsų telefonai turi daug daugiau galimybių pranešti apie savo buvimo vietą – „Ieškoti mano mobiliojo“ tam nėra reikalinga.

Kita vertus, kai kurie vartotojai pastebėjo, kad „Ieškoti mano mobiliojo“ staiga ėmė naudoti nemažai baterijos resursų. Vėlgi, taip buvo dėl vykdomo bandymo. Pats pranešimas telefonų nepaveikė, bet bandymas pasinaudojo baterijos resursais.

„Ieškoti mano mobiliojo“ yra įdiegta visuose S10 ir naujesniuose „Samsung Galaxy“ telefonuose – S10, S10E, „Note 10“, „Z Flip“, „Fold“, S20 ir taip toliau. Analogiškas programėles turi ir kiti gamintojai. „Samsung“ teigia, kad šį pranešimą gavo ne visi „Galaxy“ išmaniųjų telefonų savininkai.

„Ieškoti mano mobiliojo“ leidžia sekti dingusį telefoną, jį užblokuoti, uždaryti „Samsung Pay“, priversti jį skambėti. Ši programėlė netgi leidžia deaktyvuoti telefono įjungimo mygtuką – taip įrenginys paverčiamas nevertingu net vagims.

Taigi, nieko neįvyko. Tas pranešimas nieko nereiškia ir jį drąsiai galima ignoruoti.