Penktadienį po pietų daliai „Spotify“ vartotojų sutriko platformos veikla mobiliajame telefone. Delfi skaitytojai praneša negalintys ja naudotis. „Spotify“ programėlė kai kuriems vartotojams neveikia apie kelias valandas. Savo oficialiame tinklalapyje platformos kūrėjai kol kas apie trūkdžius nėra pranešę.

Vėliau atsiųstame pranešime spaudai rašoma, kad penktadienį popiet dalies „iPhone“ ir „iPad“ įrenginių savininkai susidūrė su nesklandumais – nepavyko atidaryti „Spotify“, „Tinder“, „Waze“, „Viber“, „Pinterest“ ir kitų populiarių programėlių – jos paprasčiausiai išsijungdavo.

Pastebima, kad tai susiję su „Facebook“ techniniais nesklandumais, o dalis programėlių veikia išjungus interneto ryšį ar naudojant jų internetines platformas.

„Penktadienį popiet visame pasaulyje kilo šurmulys, kai didelė dalis „iOS“ įrenginių – „iPhone“ ir „iPad“ – savininkų kelias valandas negalėjo atsidaryti populiariausių programėlių: nuo „Spotify“ iki „Viber“ ar žaidimų „Call of Duty“ ir „PUBG“. Įtariama, kad tai susiję su „Facebook“ SDK įrankio, kurį daugelis programėlių naudoja vartotojų prisijungimui, sutrikimais“, – sako „Bitės Profas“ Karolis Špiliauskas.

Šiuo metu didžioji dalis programėlių jau vėl veikia. Vis dar susiduriantiems su nesklandumais, rekomenduojama pabandyti jomis naudotis išjungus telefone ryšį ir įjungus „AirPlane“ rėžimą – taip veiks programėlės, kurioms nereikia interneto, pavyzdžiui, bus galima klausytis į telefoną parsisiųsti dainų „Spotify“ programėlėje. Kita išeitis – paslaugomis naudotis per jų internetinius puslapius.

Taip pat informuojama, kad „Android“ operacinės sistemos vartotojai su nesklandumais penktadienį nesusidūrė.

„Spotify“ – komercinė muzikos klausymosi internetu platforma. Joje galima rasti visų pagrindinių įrašų kompanijų leidinių, tarp jų „Universal Music Group“, „Sony Music Entertainment“, „Warner Music Group“.

Šią platformą sukūrė ir išleido švedų kompanija Spotify AB 2008 m. spalio mėnesį. 2017 m. platformą naudojo apie 140 milijonų interneto vartotojų. Iš jų 60 milijono vartotojų buvo mokantys už šias paslaugas. Nuo 2013 m. veikia Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)