Jų įkurtos bendrovės "Cuil" sukurtą paieškos sistemą galima rasti adresu www.cuil.com. Kūrėjai tikina, kad šis paieškos variklis informaciją randa greičiau ir pigiau, o per tą patį laiką išanalizuoja didesnę tinklalapių dalį nei "Google" paieškos sistema.

Be to, "Cuil" veikia kiek kitaip - sistema analizuoja kiekvieno tinklapio turinį, taip pat ir užklausą bei su ja susijusias prasmes. Vėliau sistema grupuoja kiekvienos paieškos rezultatus, juos skirsto į tam tikras kategorijas ir gali pateikti pagal temas.

Kadangi sistema atsižvelgia į turinį, o ne į tinklapių populiarumą ir paspaudimų skaičių, ji nekaupia asmeninių duomenų ir paieškos istorijos.

Bendrovės teigimu, ji į savo paieškos sistemą yra įtraukusi per 120 mlrd. tinklalapių. Beje, "Cuil" tikina, kad visam tam išleido vos 5 mln. JAV dolerių.

Kaip pastebi analitikai, "Cuil" bandys pasinaudoti silpnosiomis "Google" pusėmis. Dažniausiai vartotojai skundžiasi, kad "Google" pateikia per daug informacijos, į paieškos rezultatus įtraukiamos populiariausios svetainės, be to, sistema dažnai remiasi patikimais interneto šaltiniais, tokiais, kaip "Wikipedia".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją