Žmogaus galimybes peržengiančio dirbtinio intelekto idėja nėra nauja, tačiau bėgant metams ir tobulėjant technologijoms vis labiau artėjama prie šio tikslo, rašoma pranešime spaudai. Tokio dirbtinio intelekto galimybės būtų beribės ir turėtų gilias pasekmes. Manoma, kad dirbtinis intelektas per trumpą laiką galėtų padaryti tiek, kiek nuveikti visai žmonijai truko kelis tūkstantmečius. Tai sukeltų revoliuciją daugelyje sričių ir paskatintų dar daugiau mokslo atradimų. Tuo optimizmas ir baigiasi.

„Mokslo sriubos“ tinklalaidėje apsilankęs dirbtinio intelekto žinovas ir mašininio mokymosi inžinierius Dovydas Čeilutka atkreipė dėmesį į vieną svarbią problemą – dirbtinio intelekto kontrolę. Bene svarbiausia dirbtinio intelekto sistemos dalis yra jai suformuota užduotis. Tik iš pirmo žvilgsnio tai atrodo paprasta, nes net paprasčiausia užduotis gali virsti katastrofa. Dažnai pateikiamas pavyzdys – dirbtiniam intelektui sukurta užduotis gaminti sąvaržėles. Tokią užduotį sistema interpretuos tiesmukai ir stengsis, kad visos prieinamos medžiagos taptų sąvaržėlėmis, taip sunaikindama mūsų planetą. Anot, D. Čeilutkos, ne vienas technologijomis besidomintis filosofas ar su tuo dirbantis inžinierius bando išspręsti šią problemą, nes jos neišsprendus dirbtinio intelekto sukūrimas būtų labai pavojingas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)