„Gabus jaunimas grįžta į Lietuvą kurti verslo. Tai geriausias įrodymas, kad sąlygos verslui mūsų valstybėje gerėja. Tokios įmonės kaip ši - įkvepiantys inovatyvaus ir perspektyvaus verslo pavyzdžiai. Jos ne tik kuria darbo vietas, bet ir daro mūsų šalį konkurencingą", - sakė šalies vadovė.

Prezidentės teigimu, trijų jaunų ir talentingų brolių įsteigta įmonė kuria itin didelę pridėtinę vertę. Kartu ji yra geras pavyzdys užsienyje studijuojančiam jaunimui bei mokslą versle taikyti ketinantiems šalies mokslininkams, rašoma pranešime spaudai.

Su broliais Vizbarais ir renginyje dalyvavusiais Lietuvos bei užsienio mokslininkais Prezidentė aptarė inovatyvaus verslo perspektyvas ir naujovių taikymo Lietuvoje problemas.

Lietuvoje yra daug gabių ir talentingų mokslininkų, tačiau pagal išradimų taikymą ES mūsų šalis užima tik 25 vietą. Tai, pasak valstybės vadovės, rodo, kad Lietuva, turėdama didelį mokslo potencialą, vis dar negeba deramai jo išnaudoti. Naujovių taikymas ir inovatyvaus verslo plėtra gali sumažinti jaunimo nedarbą, užtikrinti spartesnį šalies ekonomikos augimą ir didinti Lietuvos konkurencingumą pasaulyje.

"Ačiū Jums už tai, jog pasisėmę patirties užsienyje, verslo ir naujausių technologijų grįžote kurti į Lietuvą. Esate sėkmės pavyzdys mūsų mokslininkams ir verslininkams, kaip galima dirbti kartu ir pasiekti aukštumų. Sveikinu ir linkiu Jums sėkmės", – naujos laboratorijos atidarymo ceremonijoje kalbėjo laikinai Ministro Pirmininko pareigas einantis Andrius Kubilius.

Naujoji mokslinė-gamybinė laboratorija atvėrė duris per rekordiškai trumpą laiką – devynis mėnesius. Laboratorija įkurta pasinaudojus rizikos kapitalo fondo „LitCapital“ investicijomis bei Europos Sąjungos struktūrinių fondų parama. Bendra investicijų suma viršija 14 milijonų litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)