Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad šis aukštas įvertinimas rekomenduoja „Trybie Journey“ , kaip mokomąją priemonę Didžiosios Britanijos mokytojams.

Edukacinė mobiliems įrenginiams skirta programėlė „Trybie Journey“ yra interaktyvi knyga vaikams, kurioje pasakojama laboratorijos mėgintuvėlio kelionė. Knygoje aprašomi lengvi ir įdomūs eksperimentai, kuriuos galėtų atlikti vaikai kartu su tėvais. Interaktyvioje knygoje gausu video, garso efektų, o šios programėlės tikslas – supažindinti ir sudominti vaikus Chemijos ir Fizikos mokslais.

Kol kas ši programėlė yra išleista tik anglų kalba, tačiau ateityje planuojama leisti aštuoniomis kalbomis įskaitant ir lietuvių kalbą.

„Educational App Store“ – tai Didžiosios Britanijos edukacinių mobilių aplikacijų specialistai, kurie teikia personalizuotas paslaugas sėkmingai mobilių mokomųjų prietaisų integracijai pradinėse ir vidurinėse mokyklose. Šie specialistai įvertino „Trybie Journey“ programėlę 4 žvaigždutėmis, patvirtindami, jog tai yra naudinga edukacinė priemonė. Specialistai pabrėžė, kad ši programėlė, kaip platforma besimokantiems, atlieka puikų darbą saugiai įtraukdama į eksperimentus, skatindama sekti instrukcijas ir dirbti kartu su kitais mokiniais. Tai yra pirminės ypatybės, kurios, mokytojų nuomone, turėtų būti plėtojamos tarp mokinių besimokant Fizikos ir Chemijos.

Šios programėlės idėjos autorė dr. Renata Česūnienė jau yra išleidusi knygą „Mėgintuvėlio kelionės“. Tai yra pirmoji knyga, išleista „Mėgintuvėlio“ knygų serijoje, kurią šiuo metu sudaro trys knygos.

Originaliai ši knyga buvo skirta šeimoms, tačiau gautas įvertinimas įrodo jos naudą ir mokyklose. Programėlės idėją įgyvendino IT klasterio „Blaster“ narė, mobilių aplikacijų kūrimo įmonė „TeleSoftas“.

Naudodamas „Fenix“ platformą „TeleSoftas“ įgyvendino paprastos mokomosios knygos idėją, paversdamas ją interaktyvia priemone mokymuisi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)