Bendrovė gaminį pristato, kaip pirmąjį verslui skirta planšetinį kompiuterį. Anot bendrovės, verslo klientams ir programuotojams įrenginys bus pristatytas spalį, o prekyboje pasirodys 2011 m. pradžioje.

„Research in Motion“ atstovas Mike‘as Lazaridis konferencijos metu įvardino kelias pagrindines „Playbook“ savybes.

„PlayBook“ turės 7 colių ekraną su iš abiejų pusių įmontuotomis vaizdo kameromis, kurių pagalba bus galima rengti vaizdo konferencijas. Anot bendrovės, tai turėtų sudominti verslo atstovus.

Vietoj naujos „Blackberry“ 6 operacinės sistemos nuspręsta naudoti „QNX“ programinę įrangą, kurią neseniai įsigijo „Research In Motion“. Naujoji operacinė sistema yra sukurta specialiai planšetinio tipo kompiuteriams ir leis išvengs sunkumų, kylančių pritaikant išmaniųjų telefonų operacinę sistemą planšetinei platformai, teigia bendrovė.

„PlayBook“ bus įdiegtos „Bluetooth“ ir „Wi-Fi“ ryšio sistemos. Įrenginys nebus susietas su 3G ryšiu, bet juo bus galima naudotis prijungus „Blackberry“ išmanųjį telefoną.

Planšetinių kompiuterių rinka tampa vis konkurencingesnė ir vis labiau perpildyta. Nuo tada, kai balandžio mėn. prasidėjo prekyba šiais kompiuteriais, „iPad“ dominuoja rinkoje. Tyrimų bendrovė „iSuppli“ prognozuoja, kad iki šių metų pabaigos „iPad“ pardavimai pasieks 12 mln.

Kita tyrimų bendrovė UBS prognozuoja, kad iki 2011 m. bus parduota 28 mln. „iPad“ kompiuterių.

Šioje rinkoje stengiasi įsiterpti tokie gamintojai kaip „Samsung”, „Lenovo”, „Asus”, HTC, „Acer”, kaip ir „Google” bei „Microsoft”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją