Atlikto tyrimo metu nustatyta, kad 41,4 proc. moterų ir 39 proc. vyrų trumposios žinutės yra priimtiniausias būdas gauti sveikinimą visuotinės šventės proga. Šventinius sveikinimus, remiantis tyrimo duomenimis, dažniausiai siunčia ir juos mėgsta gauti 15 – 19 metų amžiaus žmonės (taip teigė beveik 70 proc. respondentų).

Rečiausiai tokį sveikinimo būdą renkasi vyresni, nuo 60 iki 74 metų amžiaus žmonės (beveik 11 proc. apklaustųjų).

Mobilusis ryšys svarbus ir asmeninių švenčių proga. Draugus su gimtadieniu trumpąja žinute sveikina beveik 25 proc. moterų ir šiek tiek mažiau – apie 18 proc. - vyrų.

„Mobiliojo ryšio paslaugos padeda tenkinti vieną iš svarbiausių poreikių - bendravimo ir ryšio su kitais žmonėmis. Trumposios žinutės dar labiau praplėtė bendravimo galimybes ir dažnumą”, - tyrimo rezultatus komentavo „Žmogaus studijų centro“ psichologė dr. Edita Dereškevičiūtė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją