Tuo tarpu, nors AMD žada pristatyti „Athlon XP2200+“ procesorių dar šio mėnesio pabaigoje, kai kurie specialistai teigia, jog ši bendrovė nesitikėjo, kad „Intel“ sugebės pasiūlyti vartotojui puikią spartą ir konkurencingą kainą.

Procesorių gamintojams svarbus bendradarbiavimas su pardavėjais ir pagrindinių plokščių gamintojais. Tinklapiui „TheInquirer“ vienas jų pasakojo, jog nors „AMD Clawhammer“ procesorius pasirodė daug žadantis, nežinia, kada jis pasirodys, tuo tarpu „Intel“ įgys didesnę gamintojų paramą.

Kai kuriems analitikams atrodo keistas AMD požiūris į tarnybinių stočių rinką, į kurią beveik nežiūrima. Jų nuomone, AMD galėtų pasiūlyti šiame rinkos sektoriuje MP serijos procesorius.

Taigi, kol kas AMD yra sumaištyje, kuri greičiausiai tęsis ir ateinantį ketvirtį. Pristačius „Athlon“ procesorius, AMD prezidentas Jerry Sandersas tvirtino, jog bendrovė visada sugebės žengti priekyje „Intel“ pagal kainos ir našumo santykį.

Neperseniausiai jis taip pat tvirtino, jog AMD jau gauna didesnį pelną iš prekybos procesoriais, pagamintais pagal 0,13 mikrono technologiją, nei pardavinėjant 0,18 mikrono procesorius.

Rinkos specialistai kovo mėnesį manė, jog AMD turi paruošusi įdomią rinkodaros strategiją, tačiau ketvirtis jau įpusėjo, o kompanija nieko, išskyrus gausybę pažadų, taip ir nepristatė.

Ketvirtis vien pažadų tikrai nepatiks akcininkams, kažin ar nudžiugins jis ir AMD entuziastus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją