„Mūsų misija – visiems savo klientams užtikrinti kokybiškas ryšio paslaugas. Pasirinkome patikimą ir patirties turintį partnerį 5G tinklo diegimui visose Baltijos šalyse“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

Operatorius su technologijų bendrove bendradarbiaus diegiant radijo prieigos tinklą (angl. Radio Access Network, RAN). Taip pat šių metų pradžioje „Tele2“ pranešė, kad būtent „Nokia“ pasirinkta centrinės (angl. Core) 5G tinklo dalies diegimui Baltijos šalyse. Naujos kartos tinklą įmonės yra pasirengusios pradėti diegti vos tik bus užsitikrinti pakankami dažnių spektrai kiekvienoje iš šalių.

Kartu su 5G tinklo diegimu operatorius atnaujins ir esamą 4G tinklą – užtikrins didesnį greitį ir talpą bei pagerins ryšio padengimą Baltijos šalyse.

Latvijoje 2021 m. gruodžio 17 d. įvyko antroji 700 MHz aukciono dalis, kur „Tele2” Latvija už 2,36 mln. Eur. įsigijo 738-748 MHz dažnius. Šio spektro licencija galios iki 2042 m. sausio 31 d. Gruodžio 16 d. vykusioje pirmojoje aukciono dalyje „Tele2“ už 2,42 mln. eurų įsigijo 703 MHz-713 MHz ir 758 MHz-768 MHz dažnius. Ši licencija galios iki 2042 m. sausio 31-osios.

Latvijoje „Tele2“ sėkmingai įsigijus tiek 700 MHz ir 3,5 GHz dažnius, operatorius yra visiškai pasiruošęs pradėti 5G ryšio plėtrą šioje šalyje. Planuojama, kad Lietuvoje dažnių aukcionas įvyks šių metų pradžioje. Estijoje aukcionas įvykti turėtų taip pat 2022-aisias, tačiau tiksli data dar nėra numatyta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją