Paklausta, ar dvi jų dukterys ir sūnus prašo „iPad“, ji atsakė: „Žinoma, jie prašo.“

„Tačiau jie gauna „Windows“ technologiją. Mūsų šeimos turtus suneša „Microsoft“, tad kodėl turėtume investuoti į konkurentą?“ – pridūrė moteris.

Iki šiol „Microsoft“ sunkiai sekasi konkuruoti su sėkmingiausiais „Apple“ prietaisais. Kompanijos pasiūlymas konkurentas „iPod“ grotuvui, „Zune“, buvo visiška nesėkmė, tad pernai jo atsisakyta.

Neseniai „Microsoft“ pristatė „Windows Phone 8“, turintį konkuruoti su „iPhone“, ir „Surface“ – konkurentą „iPad“. Abu produktai sutikti gana palankiai, tačiau kol kas jiems „Apple“, išmaniuosius telefonus ir planšetinius kompiuterius pasiūliusios anksčiau, prisivyti nepavyko.

2009 metais, dar prieš „Microsoft“ pristatant „Windows Phone“, 48 metų M. Gates pripažino, kad ją pačią vilioja „Apple“ produktai.

„Retkarčiais pažiūriu į draugus ir sakau: „Būčiau nieko prieš ir pati turėti tą „iPhone“, – žurnalui „Vogue“ sakė ji.

Nepaisant draudimo, praėjusiais metais paskelbtos nuotraukos, kuriose matyti, kaip vyriausioji poros duktė, 16-metė Jennifer, bėgiodama spaudo „iPhone“ telefoną.

Teigiama, kad M. Gates įtikino savo vyrą, su kuriuo susituokė 1994 metais, atsisakyti vadovavimo „Microsoft“, ir sutelkti dėmesį į tai, kaip geriems tikslams leisti didžiulius šeimos turtus. Šeima remia kovą prieš maliariją, ŽIV tyrimus, tvaraus žemės ūkio plėtrą.

B. Gates pareiškė ketinantis didžiąją dalį savo pinigų išdalinti, o ne palikti vaikams.

„Tai nebūtų gerai nei mano vaikams, nei visuomenei“, – 2010-aisiais sakė jis.

Nepaisant „Microsoft“ konkurencijos su „Apple“, B. Gatesas gerai sutarė su Steve`u Jobsu. Po „Apple“ įkūrėjo mirties praėjusiais metais, B. Gates teigė su juo susirašinėjęs ir jį lankęs, kai S. Jobsas sirgo.

„Mes ištisas valandas dalijomės prisiminimais ir kalbėjome apie ateitį. Steve`ui pasakiau, kad jis turėtų didžiuotis tuo, ką nuveikė, ir kompanija, kurią sukūrė. Susitaikyti nereikėjo. Mes nekariavome. Mes kūrėme puikius produktus, o konkurencija visuomet yra geras dalykas“, – kalbėjo B. Gatesas.